Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer knækbrød

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer knækbrød

Smagstest og smagsevaluering af knækbrød er foretaget af Michael René, der tester disse med meddommer Ronnie Holmen, der er konditor og underviser på Hotel- og Restaurantskolen samt med journalist Line Felholt fra Politiken.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, konsistens, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle knækbrødr er testet som blindsmagninger, hvor der er serveret knækbrød på en række tallerkener til dommerne. Tallerkenerne er nummeret, så dommerne ikke ved hvilken type af knækbrød, der bliver serveret. Det er journalisten der tilrettelægger udvælgelse af knækbrød til denne test samt nummerering og servering.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af knækbrød – Vinderen er en drjlig saftig og astringerende knækbrød

Der er testet knækbrødr fra hhv.: Sigdal Bakeri, Änglamark, Salling, Øgo og Nordthy.

Testvinderen af knækbrød

Vinderen i test af knækbrød er nr. 1 (fra venstre) fra fotoet ovenfor: Sigdal Bakeri. Det er det produkt med flest kerner i. Det er fyldt med hørfrø, sesam og rug. Det smager dejligt af syrlig surdej og er sprødt og lidt mørkere i farven end flere af de øvrige. Det har ikke en særlig kraftig saltsmag, hvilket er meget delikat. Dette er absolut min favorit. Knækbrødet får hele 6 tjektegn ud af 6 mulige.

På en andenplads i testen af knækbrød, der lander: Änglamark økologisk kerneknæk: Frø og Kerner, der er købt i Superbrugsen. Knækbrødet er et lidt autentisk skævt knækbrød, der ser hjemmelavet ud. Der er lidt længere mellem kernerne, hvilket gør smagen mere rugmelsagtig. Det smager sødt uden en surdejssmag. Det er heller ikke salt. Et lækkert knækbrød. Knækbrødet får også 6 ud af 6 tjektegn og lander på plads nr. 2 , da det er en anelse dyrere end det foregående produkt ovenfor, som vinder denne test.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 1. jul. 2023 og 4. jul. 2023 online: klik og se testen her på Politiken.dk >>

Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Video: Smagstest af brunkager

Julens brunkager er ikke ens, når man kigger på sprødhed og julens lækre krydderier.

Klik, se traileren og se resultatet her >>

Smagstest af lakridskonfekt af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af lakridskonfekt

Klik, læs og se testen af lakridskonfekt >>

FAQ: Hvilket knækbrød er det bedste?

👉 Hvilket knækbrød er det bedste?

Der er stor forskel på smagen af knækbrød i den store test i år 2023. Vinderproduktet har flest kerner fyldt med hørfrø, sesamfrø og rugkerner. Det smager dejligt af syrlig surdej, sprødt og lidt mørkere i farven end flere af de øvrige. Det har ikke en særlig kraftig saltsmag, hvilket er meget delikat.

error: