Politiken: Smagsevaluering og smagstest af thebirkes af fødevareekspert Michael René

Politiken: Smagsevaluering og smagstest af thebirkes af fødevareekspert Michael René

Smagstest af thebirkes præsenteres af fødevareekspert Michael René. Thebirkes smager vildt godt, og de findes i bunkevis af varianter i supermarkeder, kiosker, bagerier og et væld af øvrige caféer, på tankstationer landet rundt. Fødevareekspert Michael René smagstester thebirkes for Politiken i samarbejde med journalist Katrine Nadia Jørgensen og Max Krog Vestdam, der er direktør i Max Krog Holding.

Der er testet seks forskellige thebirkes af wienerbrød, med lyse birkes og/eller blå birkes samt remonce. De er enormt forskellige i smagen, bagningen, teksturen og i konsistensen. Der er testet thebirkes fra producenter og butikker som: 1. Rein van Hauen, 2. Bodenhoff, 3. Meyers, 4. Det rene brød, 5. Kirstens konditori og 6. Det rene brød.

Teknisk er der foretaget en blindtest af de seks thebirkes. De mange thebirkes er blot placeret side om side på et skærebræt uden at dommerne har set emballagen eller navne på de mange producenter og bagerier. Det betyder, at dommerne ikke er bevidst om, hvilke thebirkes, der er placeret hvor, og dommerne har ikke set disse thebirkes, før de er pakket ud. Alle thebirkes blev smagstestet af dommerne: Fødevareekspert og sensoriker Michael René og Kok og direktør Max Krog Vestdam. De to dommere har tidligere testet et hav af andre produkter sammen, så der er tale om garvede og professionelle smagsdommere.

Annonce
Smagstest af thebirkes – Find den bedste thebirkes her

En thebirkes smager fantastisk og er et godt delikat sødt supplement til morgenmaden. Nogle typer af de testede thebirkes har en serie delikate og lækre rullelag i wienerbrødet, nogle er bagt for lidt og er lidt underbagt og klæge, mens andre er mere mørkt bagt og har en mere maillardagtig mere karamelagtig smag. Nogle er små andre er store og endelig er der nogle med blå birkes, mens andre er med lyse birkes. Der er enormt stor forskel på, hvordan de mange produkter smager.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af thebirkes er fra Bodenhoff. Det var en thebirkes, der havde en tilpas størrelse. Denne thebirkes havde de perfekte rullelag i wienerbrødsdejen. Der var ikke for meget remonce, men lige tilpas. Produktet er velbagt og der var et tilpas og flot niveau af blå birkes, der lå tæt på toppen af denne thebirkes. Virkelig en thebirkes vi kan anbefale næste gang, du kigger forbi konditoriet Bodenhoff.

Nr. 2 i testen er fra “Det rene brød” som er en vegansk kæde af bagerier og en økologisk og vegansk thebirkes og nr. 3 i testen med thebirkes er en økologisk thebirkes fra Emmerys, d. 3. aug. 2019 i s. 52 og 53 i Politikens papiravis samt e-avis, læs mere (kun for abonnenter) >>

politiken_logo

 

Annonce

Klik og find din næste bestseller her >>

 

 

error: