Politiken: Genanvendelige sugerør testes af fødevareekspert Michael René

Politiken: Genanvendelige sugerør testes af fødevareekspert Michael René

Sugerør er altid gode til en børnefødselsdag, men også gode når der skal lave drinks til voksne. Fødevareekspert Michael René tester genanvendelige sugerør herunder også plastiksugerør for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Derudover er der indspillet en ekstra testvideo med Michael René med ekstra analyser og meddommeren Alexander fortæller, hvad han foretrækker blandt de mange sugerør til sin børnefødselsdag. Kig med nedenfor og bliv klogere på, hvilke der dur, og hvilke der ikke dur. Der er testet produkter fra mærker som hhv. Ecostrawz, Festiva by Maistic og Vores.

Genanvendelige sugerør vinder indpas – specielt efter al den kritik af plastiks udledning af mikroplast til vores miljø. På den baggrund produceres, der nu flere alternativer til plastik indenfor eksempelvis sugerør. Vi tester disse nye materialer og giver dig et billede af, hvilke af de nye genanvendelige materialer, der er de bedste som erstatning for plastiksugerør. Dertil får du svar på om de nye genanvendelige og mere bæredygtige materialer kan konkurrere med de egenskaber som plastik har. Det skal dog også siges at plastik også er genanvendeligt, men udskældt pga. indholdet af blødgørere som eksempelvis phthalater m.fl.

Annonce
Contents

Video: Test af bæredygtige og genanvendelige sugerør samt  plastiksugerør

Se videoen med analyse og test af de mange sugerør. I videoen er Alexander med for at teste de bedste sugerør til sin børnefødselsdag, kig med her:

Vindere i testen af genanvendelige sugerør

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test er fra Ecostrawz. Vindersugerøret er produceret i glas og udmærker sig ved, at det ligner de traditionelle sugerør af plastik. Praktisk har det tilnærmelsesvist samme diameter og længde som de mere klassiske plastiksugerør. Glas er altså et fantastisk substitut til plastiksugerør. Dertil kan glassugerøret nemt vaskes rent varmt vand og sæbe med en piberenser.

Nr. 2 i testen i Politiken er lavet i hvedestrå og i mæærket “Festiva by Maistic”, jeg Michael René er dog ikke helt enig i at det bør lande på en anden plads, der er min nr. 2 altså lavet af stål, for hvedestrå smager igennem og det er ikke rart.

Så min nr. 2 i denne test er fra Ecostrawz og dette sugerør er lavet i stål, og det smager ikke af noget, det er hårdt og robust og kan genanvendes og vaskes og rengøres nemt med varmt vand og sæbe, d. 6. jul. 2019, læs mere (kun for abonnenter) >>

politiken_logo

Annonce
Forbud mod engangsplastik starter i foråret 2019

Baggrunden for denne undersøgelse er det ambitiøse tiltag som Danmark støtter (Tv2, 2019). Konkret er der tale om EU’s nye plastikdirektiv som er færdigforhandlet mellem EU-Parlamentet, EU-Kommissionen og medlemslandene. Det nye plastikdirektiv medfører, at det i 2021 bliver forbudt at sælge tallerkener, bestik, sugerør og vatpinde af engangsplastik i EU. Så der skal ke en udfasning af alle disse plastikprodukter nu og frem

På den baggrund er det relevant at teste de mere bæredygtige alternativer til engangsplast, som bambus, stål, glas, hvedestrå, papir samt plastik. For hvordan virker disse mere bægerdygtige sugerør egentlig? Og hvilke er de bedste på markedet?

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skriver i en pressemeddelelse: “Der er virkelig tale om et ambitiøst tiltag, og fra dansk side bakker vi op om direktivet“. Regeringen præsenterede i maj 2019 en ny plastikhandlingsplan og ovenstående er et stort skridt i opgøret med overflødig plastik. Han udtaler at “Vi må skubbe på udviklingen af produkter af mere miljøvenlige materialer“, skriver Tv2 (2019).

.

Læs også vores artikel om PVC-plastik >>

.

Annonce
Kilde

Tv2 (2019). EU forbyder engangsplastik [citeret d. 20 maj 2019]. Link: http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-12-19-eu-forbyder-engangsplastik

error: