Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer rugbrød

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer rugbrød

Fødevareekspert Michael René smagstester rugbrød for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Der er testet rugbrød fra hhv. Bodenhoff, Lagkagehuset, Bilka, Emmerys, Føtex og Reinh Van Hauen.

Disse rugbrød smager fantastisk til enhver morgen, middag eller aften året rundt. Et godt lunt stykke friskbagt rugbrød med duft af varmer kerner og en god intest malt, der duftmæssigt spreder sig i køkkenet er så delikat. Nogle typer af rugbrød er meget syrlige med er meget sur surdej, mens andre er mere maltet og mørke og brændte i smagen. Enkelte har en høj koncentration af salt smag, mens andre er mere søde med syrlige noter eller svage salte noter. Enkelte af dem er dejlig hårde i konsistensen rundt i kanten af rugbrødet, der giver noget intensitet og noget bid, hvilket er meget autentisk. Andre af dem er mere bløde og vandede i konsistensen og i bidet.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af rugbrød er fra Bilka. Det var et godt mørktmaltet rugbrød med sesame hele vejen rundt. Mange kerner og en tyk skive, der virkelig giver meget smag for pengene.

Nr. 2 i testen var fra Føtex og nr 3 og 4 er fra hhv. Lagkagehuset og Reihn Van Hauen, d. 2. apr. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce
error: