Politiken: Smagstest og smagsevaluering af karrysild

Politiken: Smagstest og smagsevaluering af karrysild

Smagstest og smagsevaluering af karrysild er foretaget af Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter. Testen er udarbejdet af journalist Line Felholt fra Politiken og i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige karrysild. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle karrysild er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle karrysild arrangeret, nummeret og pakket ind så man ikke kan se, hvilke sild der smages på – en såkaldt blindtest. Det er altid journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2020) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af karrysild

Der er testet karrysild fra hhv.: Xtra, Glyngøre, Fiskemandens, Gestus, Bådsmand og Irma.

Testvinderen af karrysild

Vinderen i test af karrysild er en private label sild, der er gammmeldags modnede fra Irma. Silden er meget fast i konsistensen, der er et solidt bid i denne sild. Den indkøbes i et gulfarvet glas, som gør karrysilden delikat at se på. Den smager dejligt med syrlige krydderier og dufter lækkert. Dernæst er der små stykker af delikate syltede agurker i dressingen. Silden får 6 ud af 6 stjerner.

Add: Gammeldags modnede sild er udtryk for at sildene har ligget i salt på tønde i et halvt til et helt år og det giver en mere fast sild.

Nr. 2 i testen af karrysild er en sild fra: Xtra. Denne sild er ligeledes pakket i et gulfarvet glas, som giver et flot visuelt indtryk af karry. Der er en god smag af eddike, kapers, sennep og karry. Fisken er mere blød i konsistensen. Der er relativt færre fisk i forhold til mængden af dressing. Man kan dog sagtens anvende den resterende dressing til et batch med kogte æg, det smager delikat, når nu silden er spist op og der er dressing tilbage i glasset. Denne sild får 5 ud af 6 stjerner.

Smagstest af karrysild – Vinderen var fra Irma (nederst til venstre).

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Test-af-softkernerugbroed-af-foedevareekspert-Michael-Rene-BT-17-okt-2020-3.jpg

Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af cheeseburgere

Klik, løs og se videoen med den store test af burgere >>

Se hele testen med alle 6 sild på Politikens hjemmeside d. 30. mar. 2021 og i avisen d. 27. mar. 2021. Klik og læs mere (kun for abonnenter) >>

error: