BT: Smagstest af nye sommeris, hvilke nye is er de bedste?

BT: Smagstest af nye sommeris, hvilke nye is er de bedste?

Fødevareekspert Michael René smagstester nyheder indenfor sommeris sammen med journalist Maren Urban Swart og videofotograf Mathias Røn Poulsen til BT d. 27. jun. 2020.

Contents

Hvordan skal en god sommeris smage?

Kort er der tre regler der skal være opfyldte i en god is:

 1. Label, brand og marketingsdelen på etiket og coveret af isen skal komme til udtryk. Dvs. forventinger til isen skal indfries.
  Eksempelvis skal en Magnum med chokoladeovertræk komme til udtryk med et godt knæk i chokoladen og isen skal smage sødt med en cremet og flødet mundfornemmelse med et pift af vanilje (hvis der er tale om vaniljeis).
 2. Smag, flavour og konsistens skal balanceres fornuftigt. Det vil sige en vaniljeis med salt og karamel, der skal vaniljeisen komme til udtryk og ikke overdøves af salt og karamel. Der bør være en vis balance. Dermed ikke sagt at smage, flavour og aroma ikke må være intense.
 3. Additiver i isen skal være originale og gode. Eksempler på dette er at vingummien i en astronautisen som skal være en god vingummi og småkager i en Ben & Jerry is skal være gode knasende kager (cookies).

Annonce

Klik og find din næste bestseller her >>

Smagstet af nyheder indenfor sommeris – Produkter

Der smagtestes 4 is fra Premier og og 4 is fra Frisko og vel at mærke sommernyhederne 2020. Der er testet 8 forskellige is. Her er listen af testede is:

 1. Cornetto is med hindbærsauce, hindbæris og matchais i en vaffel med chokolade fra Frisko.
 2. Kinder Joy is med Kinder chokolademousse i et todelt bæger med legetøj (saml selv) i den ene halvdel af bægeret og is med en plastikske i den anden halvdel af bægeret. Kinder Joy er fra Frisko.
 3. Magnum Ruby med tykt hindbær chokoladeovertræk fra Frisko.
 4. Magnum Vegan Classic med chokoladeovertræk og en is uden mejeriprodukter fra Frisko.
 5. Popstar is med trutti frutti og popping candy, som siger lyde og popper og springer inde i munden. Isen er fra Premier is.
 6. Gammledags flødeis med kokos og mandel med lyst chokoladeovertræk fra Premier is.
 7. Gammledags flødeis med karamel og salt med karameliseret overtræk fra Premier is.
 8. VegaNice med perbermynteis samt chokoladeis med sort vaffel med mørk chokolade i vaflen. Isen er vegansk og er uden mejeriprodukter. Isen er fra Premier is.
De 7 af de 8 testede is – Magnum Vegan mangler på dette foto.

Vinderne af årets test af sommeris, hvilken nyhed indenfor sommeris er den bedste?

I testen af de 8 sommernyheder af sommeris, der vil vi fremhæve top 2:

1. På førstepladsen (foto til højre), der lander VegaNice fra Premier is med deres nyhed med smag af mint og chokolade monteret i en sort knasende vaffel belagt med mørk chokolade på indersiden, hvilket giver en god skål, så isen ikke stikker af ned ad tøjet. Chokoladeovertrækket er delikat mørkt og nedenunder er begge farver af is repræsenteret. Så hvis man bider midt i toppen af isen, så får man en kombination af netop chokolade- og mintis. Det er delikat for, så er forventningen fra etiketten med henvisning til, hvad isen nu smager af – indfries hurtigt og effektivt. Dertil smager minten bare godt, og man ligger slet ikke mærke til, at der er tale om en vegansk is, den er nemlig dejlig flødet og cremet i konsistensen.

2. På andenpladsen (foto til venstre), der lander Popstar fra Premier is for dens overraskende, delikate og sjove indhold af poppende slik. Dertil har den en kraftig smag af trutti frutti slik, som gennemsyrer isen til fulde. Den perfekte børneis med underholdningsværdi.

Læs resten af resultaterne i istesten i BT, link >>

Video: Smagstest af sommeris af fødevareekspert Michael René

Hvad er en god sommeris?

En god sommeris skal opfylde tre krav. 1. Den skal have en god konsistens, smag og flavour samt mundfornemmelse med en balance i smagene. 2. Eventuelle additiver skal komme fuldt ud til udtryk, dvs. en is med eksempelvis vingummi skal have en god original smag og ikke være en billig kopi. 3. Sidst men ikke mindst skal en god sommeris opfylde de forventninger, man får, når man læser etiketten, dvs. forventingen til isens komposition skal indfries til fulde.

error: