Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af grillpølser

Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af grillpølser

Smagstest af grillpølser: Fødevareekspert og sensoriker Michael René smagstester grillpølser for Tv2 og Go’ Morgen Danmark i samarbejde med redaktør/journalist Julie Rosenkilde Nielsen og Journalist Anna Storm Lauest og værterne Steen og Adam.

Praktisk er der testes 5 forskellige typer af grillpølser. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle grillpølser er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle grillpølser serveret på en tallerken, hvor de er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke pølser, der har hvilke numre.

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2021) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest af grillpølser

I vores smagstest af grillpølser er der testet 5 pølser fra producenter såsom hhv.: First Price, Steff Houlberg, Peter & Lene’s Frilandsgris, Langelænder Grillpølser og Meyers Grillpølser.

Se testvinderen i kategorien grillpølser lidt længere nede i denne artikel……..

Fedt og olie fra grillpølser pletter

Når man griller pølser og meget naturligt spiser dem bagefter, så pletter olien og fedtet meget let på tøjet.

Vi har forfattet en guide til at rengøre og opløse pletter med fedt og olie. Klik og læs hvordan du fjerner pletter med olie og fedt lige her >>

Testvinderen af grillpølser

Vinderen i test af grillpølser er fra producenten Peter & Lene’S Frilands Grillpølser

Ingrediensliste til grillpølserne:

Svinekød 75%, vand, kartoffelstivelse, ærteprotein, salt, sojaprotein, konserveringsmiddel: E250, krydderier, oksekød,stabilisator, E451, dextrose, Antioxidant: E301 og lammetarm.

Bedømmelse: Testvinder, som vinder på smag, dog ikke min favorit mht. konsistens, der er den en anelse til den tørre og kompakte side – ikke dårlig, men en anelse kompakt. Den er derimod smagsfuld med god salt, umami og delikat krydderisammensætning. En absolut testvinder på smag.

Bedømmelse af nr. 2 i testen: Min egen favorit på konsistens med en udemærket smag er grillpølsen fra Steff Houlberg. Konsistensen betyder enormt meget i en pølse og her vinder denne pølse altså på konsistens, men korrekt, der er ikke  lige så meget power på smagen som i ovenstående testvinder. Men stadig en solid god pølse fra Steff Houlberg, man ikke går fejl i byen af.

Ingredienser: Grisekød (61%), vand, spæk, SOJAPROTEIN, kartoffelstivelse, ærtemel, salt, svær, stabilisator (E 451), løg, krydderi- og krydderurteekstrakter, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250) og lammetarm.

TIP: Det gode trick til at undgå, at pølserne sprænger under opvarmning er dels: 1. At prikke hul i skindet med en gaffel eller 2. At undgå at pølserne når over 80 grader i temperatur udenpå, hvilket klares ved at vende dem ofte. Så holder skindet uden at sprænge – Bon appetit 🙂

Smagstest af hvidløgsflütes

Klik, læs og se videoen med den store test af hvidløgsflütes her >>

Smagstest af cheeseburgere

Klik, læs og se videoen med den store test af burgere >>

Se hele testen med alle 5 grillpølser på Tv2 Play d. 5. jul. 2021. Klik, se indslag (kun for abonnenter)>>

error: