Politiken: Smagstest og smagsevaluering af sødmælksyoghurt

Politiken: Smagstest og smagsevaluering af sødmælksyoghurt

Smagstest og smagsevaluering af sødmælksyoghurt er foretaget af Michael René, der tester disse med Rasmus Holmgård, der er selvstændig gastronomisk formidler med speciale i mælkeprodukter og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af sødmælksyoghurt. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle yoghurt er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle yoghurt hældt op i samme glas, der er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilke yoghurter, der er i hvilke glas.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2020) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af sødmælksyoghurt – Testvinderen overrasker

Der er testet 5 sødmælksyoghurt med 3,5% fløde fra producenter fra hhv.: Kløver, Engvang, Biodynamisk yoghurt fra Bio Cremy, økologiske yoghurt fra Thise og Øllingegaard.

Testvinderen af sødmælksyoghurt

Vinderen i test af sødmælksyoghurt er yoghurt nr. 3 fra fotoet ovenfor nemlig: Milbona – Bio creamy yoghurt mild. Den har en tyk konsistens lidt ala en cremefraiche. Den er en anelse sød i smagen og tilpas syrlig. Der er en god balance mellem syre og sødme. Denne syre er lidt anderledes end syren i de øvrige yoghurt. Den smager lidt henad citronsyre. En yoghurt, der for alvor kan fange en müsli.

Yoghurt nr. 2 i testen af sødmælksyoghurt er: Øllingegaard – Økologisk naturel yoghurt, som er yoghurt nr. 1 fra fotoet ovenfor. Yoghurten fra Øllingegaard har en mælkesyreagtig smag med en astringerende mundfornemmelse (tør). Denne yoghurt har en lidt anderledes smagsprofil end de øvrige. Den smager godt med en landlig charme med en frugtig syre. Yoghurten er ensartet at se på, men giver en lidt grynet mundfornemmelse, når man spiser den og det giver produktet lidt karakter.

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken sødmælksyoghurt er den bedste?

👉 Hvilken sødmælksyoghurt er den bedste?

Der er en lille forskel på forskellige sødmælksyoghurter, men hvilken sødmælksyoghurt er den bedste? I testen i år 2021, der vinder sødmælksyoghurten fra Milbona – Bio creamy yoghurt mild med en god tyk konsistens ala en cremefraiche. Den er en anelse sød i smagen og tilpas syrlig. Der er en god balance mellem syre og sødme.

error: