Politiken: Smagstest af æbleskiver af fødevareekspert Michael René

Politiken: Smagstest af æbleskiver af fødevareekspert Michael René

Fødevareekspert Michael René udfører en smagstest af æbleskiver i samarbejde med journalist Line Felholt fra Politiken og kok Christine Bille. Konkret er der testet de varianter, der nu er tilgængelige i supermarkeder landet over. Det betyder, at der både er økologiske varianter, søde, men også varianter med en højere grad af bitterhed blandt de testede æbleskiver. Alle de testede varianter er udvalgt og indkøbt af Politiken. Der er testet seks forskellige typer af æbleskiver fra producenter, supermarkeder og mærker som hhv. Rema1000, Øgo, Gestus, Irma, Føtex Levevis og Karen Wulff.

Teknisk er der foretaget en blindtest af alle de testede produkter, som er tilberedt eller pakket ud af journalist Line Felholt. Alle prøver er “blindet” og mærket op med numre. På den måde ved dommerne ikke, hvilke æbleskiver, der konkret er i spil i denne test. Dertil smagstester og nedskriver dommerne deres bedømmelse individuelt, så de ikke kan påvirke hinandens beskrivelse af produktet. Der lavet en profilering af de mange produkter, og der gives point på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er det bedste samt det mest optimale produkt. Artiklen er publiceret i Lørdagsliv og på Politiken.dk d. 17. dec. 2019, læs mere >>

Annonce
Vinderne af den store smagstest af æbleskiver til jul

Æbleskiver er altid en populær spise i hele julemåneden dels til julefrokoster, men også som “hygge” i weekender. Det er vigtigt at bemærke, at der er en enorm stor forskel på netop æbleskiver. Så det kan godt betale sig, at kigge efter en ekstra gang om man nu køber den bedste derhjemme. Se hvilken æbleskive, der løber med sejren i teksten under fotoet her.

Vinderen: Vi kan afsløre, at vinderen fra denne smagstest af æbleskiver er købt i Meny (nr. 3 på fotoet). Den er produceret af Gestus, og er en økologisk variant. Testvinderen havde en sød smag og en god smag af kardemomme samt citron og æg. Samtidig har den en solid bagt flavour. Konsistensen er dog en anelse til den klæge side, men det er bare et spørgsmål om at give æbleskiverne et eller to minutter mere i ovnen, så er det problem løst. Æbleskiverne er set til 39 kr/kg, og du får 560 g og 20 stk til 21,95 kr i Meny (nov 2019).

Nr 2. i smagstest af æbleskiver, der lander produktet fra Føtex – Økologiske æbleskiver fra Levevis. Det er en dejlig æbleskive med en tæt og kompakt krumme. Den smager dejlig bagt og sødt med toner af æg. Æbleskiven er dog en anelse til den klæge side. Det kan dog nemt løses ved at give æbleskiverne et enkelt eller to minutter ekstra i ovnen. Opvarmningstiden for disse æbleskiver varierer naturligvis betinget af, hvilken konkret ovn, man anvender derhjemme. Men alt i alt en ganske udemærket æbleskive, jeg bestemt kan anbefale. Æbleskiverne er set til 56 kr/kg, og du får 480 g og 16-18 stk til 26,95 kr i Meny (nov 2019). Artiklen er publiceret i Politiken, d. 17. dec. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce: Klik og find din næste bog her >>

Annonce
error: