Youtube: Fødevareekspert Michael René smagstester chili (video)

Youtube: Fødevareekspert Michael René smagstester chili (video)

Fødevareekspert Michael René smagtester chili for at give et nuanceret indblik i smagen, flavouren, konsistensen og mundfornemmelsen af de mange både berygtede og berømte chilier. Michael René smagtester og smagsevaluerer 6 forskellige chili fra danske supermarkeder (COOP og Salling Group) og fra den lokale grønthandler. Vi tester disse seks chilier ( 2 Habanero, 1 Daredevil, 1 Jalapeño, 1 Scotch Bonnet og 1 Fireflame), og vi laver en smagsprofil i videoen herunder.

Annonce

Annonce
Video – Michael René smagtester chili: Habanero, Daredevil, Jalapeño, Scotch Bonnet og Fireflame

.

Michael René smagtester chili – Smagsprofiler af chilier

Der er smagstestet disse seks chilier indkøbt i Superbrugsen, Netto og fra Torvehallerne (lokal grønthandler i KBH).

1. Rød Fireflame (økologisk), Netto, pakket af Systemfrugt A/S og oprinder fra Holland. Chilierne er noteret som styrke 2, men er mere en styrke 3.

2. Rød Daredevil, Coop, pakket af Vetter Hungary KFT i Ungarn for Superbrugsen, chili styrke 2.

3. Grøn Jalapeño chili, Coop, pakket af DK Plant ApS for Superbrugsen, chili styrke 5.

4. Gul Scotch Bonnet (økologisk) fra Irma og dyrket af Klaus Søgård gartneriet Markhaven, chili styrke 8.

5. Orange Habanero chili, Coop, pakket af DK Plant ApS for Superbrugsen, chili styrke 10.

6. Rød Habanero chili fra Holland, pakket af Kw Mooijman og købt i Torvehallerne, chili styrke 10.

1. Rød Fireflame chili virker som en chili i styrke 3 og ikke en 2’er som angivet. Chilien er en lille og rød, knasende som en agurk, styrken kommer relativ hurtigt og brænder. Den rundes af med en skarp chilismag og en syrlig note og er derfor en god chili i en gryderet.

2. Rød Daredevil chili er en rød stor chili, der er lidt blød i konsistensen og mere saftig og sød i smagen. Smager af peberfrugt og er en god salatchili. En kort prikkende mundfornemmelse af chili og derefter følger en mere varm mundfornemmelse. Chilien er styrke 2.

3. Grøn Jalapeño chili er middel i størrelse med en hård konsistens med et godt knæk og en mere kompakt struktur. Godt med knas og en lyd af agurk. Sød og vandig chili. En meget mere varm chili med en mere begrænset stikkende chili. God til den mexikanske ret, hvor der en god varm chili er passende. Chilien er styrke 5.

4. Gul Scotch Bonnet chili er en gul lille chili, der er blød i konsistensen, når man bider. Tynd i tykkelsen, men sej og hård at tygge. Styrken er langsom og kommer farende og brænder voldsomt, derefter følger varmen. Chilien er styrke 8.

5. Orange Habanero chili er en lille orange chili, der er meget blød i konsistensen, som en salat. Smagen starter sødt og chiliens styrke trækker meget mundvand, flavouren er meget blomstret i smagen, og så starter den brændende chili, og så følger varmen. Varmen og den brændende fornemmelse varer i lang tid. Chilien er styrke 10.

6. Rød Habanero chili er en lille rød chili, der er meget blød i konsistensen og meget vandet og saftig. Salatagtig konsistens med en kålagtig lyd. Sød med en blomstret flavour, og så starter chilien med at brænde, men fastholder stadig en flavour af blomster. Dog er denne røde Habanero chili lidt mere nedtonet/svagere med den blomstrerede flavour sammenlignet med den orange variant ovenfor. Chilien er styrke 10.

error: