Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af frys-selv-is

Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af frys-selv-is

Smagstest af frys-selv-is: Fødevareekspert og sensoriker Michael René smagstester frys-selv-is for Tv2 og Go’ Morgen Danmark i samarbejde med redaktør/journalist Julie Rosenkilde Nielsen og Journalist Anna Storm Lauest og værterne Steen og Adam.

Praktisk er der testes 5 forskellige typer af frys-selv-is. De er alle analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle former for frys-selv-is er testet som reelle smagninger, hvor alle dommere kan se produkterne. Vi bedømmer intensiteterne (objektiv vurdering) af alle is og vurderer om isene rammer det de udtrykker på emballagen. Dvs. vi vurdere om isene smager af det, der står på emballagen og først til sidst laves en samlet vurdering af hvilke, der præsterer bedst (subjektiv vurdering).

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2021) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest af frys-selv-is

I vores smagstest af frys-selv-is der testet 5 forskellige varianter fra producenter såsom hhv.: Sun Lolly, Polaretti, Easis ice pops, Fredo’s Sodavandsis (økologiske) og Dolfin.

Se hvilken frys-selv-is, der vinder den store test lidt længere nede i denne artikel……

Rengøring af natursten og fjernelse af kalk fra natursten

Det er ikke nemt at fjerne kalk fra natursten eller at rengøre dem effektivt. For sådanne fliser og klinker indeholder helt naturligt kalk i stenmassen. Det betyder, at når der bruges et kalkfjerningsmiddel, så ødelægges stenen, men der er gode råd at hente.

Klik her og se den fuldstændige guide til både rengøring og fjernelse af kalk fra natursten >>

Testvinderen af frys-selv-is

Vinderen i test af frys-selv-is er fra producenten Sun Lolly – Vindrue

Ingrediensliste til frys-selv-is: Vand, sukker, vindruejuice fra koncentrat (10%), surhedsregulerende midler (citronsyre, kaliumcitrat), stabilisator (pektin), antioxidant (askorbinsyre) og aroma.

Bedømmelse: Testvinderen er en sikker testvinder. God smag af kondivand, som den her citrus/lemon, kinin og aromaen fra kondivanden, dertil er sukkerniveauet dog højt, men stadig ikke “for højt”, så en absolut delikat velsmagende frys-selv-is.

Smagstest af hvidløgsflütes

Klik, læs og se videoen med den store test af hvidløgsflütes her >>

Smagstest af koldskål

Klik, læs og se videoen med den store test af koldskål >>

Se hele testen med alle 5 frys-selv-is på Tv2 Play d. 9. jul. 2021. Klik, se indslag (kun for abonnenter)>>

error: