Youtube: Fødevareekspert Michael René laver hjemmelavet pesto med basilikum (video)

Youtube: Fødevareekspert Michael René laver hjemmelavet pesto med basilikum (video)

Fødevareekspert Michael René giver en hurtig analyse af pesto med bailikum fra danske supermarkeder, og så får du opskriften  på en enkelt og nem pesto med basilikum, pinjekerner, Grana Padano (parmesan a’like) og olivenolie. Men kan nemt producere en rimelig pesto men hvad er den store forskel på den hjemmelavet og de indkøbte varianter, hvis vi kigger på opskriften og rent sanseligt og sensorisk? Dernæst kan man lave en grøn pesto billigere selv, end dem man kan købe i supermarkedet? Vi tester pris og kvalitet se med herunder.

A. Smagstest hos forbrugerrådet Tænk af grøn  pesto, 7. aug. 2018, læs mere >>

B. Se opskrift og test af, om man kan lave en grøn Pesto selv meget billigere i sit eget køkken, kig med nedenfor i videoen…!

Annonce:
.

Opskrift på hjemmelavet Pesto med basilikum

3 økologiske planter med basilikum (middel størrelse).

3 små poser pinjekerner svarende til 90 gram samlet.

50 g Grana Padano ost eller en god Parmesan ost.

0,5 dl. økologisk olivenolie.

.

Fremgangsmåde: se videoen.

Tidsforbrug til at lave pesto: ca. 8 – 10 minutter.

Ingredienser – se opskrift og dette foto:

.

Sådan laver du hjemmelavet grøn pesto, se videoen her

Prisen pr. kg grøn pesto med basilikum svingede mellem 57,63 kr/kg til 276,92 kr/kg. Prisen på ovenstående pesto kan ses i videoen angivet i kr/kg.

De grønne pestoer med basilikum vi fandt i supermarkederne de kostede mellem 10,95 til 44,50 kr for et glas, og der er mellem 90 til 190 gram i en bøtte med grøn pesto.

Kan du lide en pesto med mere kant, så suppler gerne med en teskefuld stærk bornholmsk sennep eller anvend en original parmesan ost som er skarpere i smagen (Parmigiano Raggiano).

Annonce:
.

NYHED: Er du interesseret i madkundskab, smagstest og sanselighed af mad, fødevarer, ingredienser og måltider, så er Michael Renés bog om sensorik udkommet.

Du får 306 sider og 5 kapitler med sensorisk teori, metoder og øvelser. Læs omtale og bagsiden her >>

René, M. (2018). Sensorisk teori, metoder og øvelser, 1. ed. Polyteknisk Forlag, ISBN: 978-87-502-1132-7. Klik, køb og læs mere >>
.

error: