Smagstest af trekantsandwich

Smagstest af trekantsandwich

Smagstest og smagsevaluering af trekantsandwich er foretaget af Michael René, der tester disse med Kirsten Høgh Fogt, der har arbejdet på Surhs Højskole – dør til dør med Michael René, da Ernærings- og Sundhedsuddannelsen var allokeret i City under Suhrs Seminarium. Artiklen er designet og udarbejdet af journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af trekantsandwich. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle trekantsandwich er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle trekantsandwich serveret “maskeret” i deres emballage, så det ikke er muligt at se, hvilket brand, der smages. Alle prøver er nummeret og det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke sandwich, der er på hvilke tallerkener.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af trekantsandwich – Det kniber med fornyelsen

Der er testet trekantsandwich fra hhv.: Gestus, Lidl, Snack Time, Cofoco, By Kavsman og Rema 1000.

Testvinderen af trekantsandwich

Vinderen i test af trekantsandwich er sandwich nr. 2 fra fotoet ovenfor fra venstre nemlig: Gestus fra Menu. En sandwich, hvor salaten er bastant og skal bides og nærmest rives over med tænderne. Den er delikat og frisk. Det er den sandwich med de største grøntsager tilsat. Smagen er tæt på fuldendt med en sød, syrlig og bitter smag samt en lille skarphed, der kunne være chili. Sandwichen serveres med lyst brød, meget delikat og mørkt bagt i skorpen. Det er en sandwich med lyd i, så den kan ikke spises uden at blive hørt – lækkert.

Denne trekantsandwich får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

Trekantsandwich nr. 2 i testen af sandwichen er fra: Cofoco fra 7-eleven, som er sandwich nr. 5 fra fotoet ovenfor. Denne trekantsandwich er til den mere ostede side og toppet med en masse æg. Den er klæbrig med en intenst cremet konsistens. I min optik en anelse til den “alt for fede” side, men det kan der hurtigt være delte meninger om. Grovbrødet, der omkranser denne sandwich er delikat. Brødet dufter af rug, og det er den eneste sandwich med grove kerner tilsat – lækkert.

Trekantsandwichen er fra Lidl og får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 12. mar. og online tirsdag d. 15. mar. 2022, læs mere (kun for abonnenter) >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken trekantsandwich er den bedste?

👉 Hvilken trekantsandwich er den bedste?

Der er stor forskel på de klassiske trekantsandwich i den store test i år 2022. Vinderen er en sandwich, hvor salaten er bastant og skal bides og nærmest rives over med tænderne. Sandwichen er har de største grøntsager og smagen er tæt på fuldendt med en sød, syrlig og bitter smag samt en lille skarphed, der kunne være chili. Sandwichen serveres med lyst brød, der er mørkt bagt i skorpen. Det er en sandwich med lyd i, så den kan ikke spises uden at blive hørt – lækkert.

error: