Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af koldskål

Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af koldskål

Smagstest af koldskål: Fødevareekspert og sensoriker Michael René smagstester koldskål for Tv2 og Go’ Morgen Danmark i samarbejde med redaktør/journalist Julie Rosenkilde Nielsen og Journalist Anna Storm Lauest og værterne Steen og Adam.

Praktisk er der testes 5 forskellige typer af koldskål. De er alle analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle former for koldskål er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle koldskål serveret i en kop, hvor de er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke koldskål, der har hvilke numre.

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2021) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest af koldskål

I vores smagstest af koldskåler der testet 5 forskellige varianter fra producenter såsom hhv.: Xtra, Irmas økologiske, Naturmælk, Gram slot og Arla.

Se hvilken koldskål, der vinder den store test lidt længere nede i denne artikel……

Rengøring af natursten og fjernelse af kalk fra natursten

Det er ikke nemt at fjerne kalk fra natursten eller at rengøre dem effektivt. For sådanne fliser og klinker indeholder helt naturligt kalk i stenmassen. Det betyder, at når der bruges et kalkfjerningsmiddel, så ødelægges stenen, men der er gode råd at hente.

Klik her og se den fuldstændige guide til både rengøring og fjernelse af kalk fra natursten >>

Testvinderen af koldskål

Vinderen i test af koldskål er fra producenten Gram slot økologisk koldskål

Ingrediensliste til koldskål: 46% økologisk KÆRNEMÆLK, 46% økologisk TYKMÆLK, 4% økologisk rørsukker, 2% økologiske ÆG, vand, økologisk citronsaft fra koncentrat, økologisk vaniljeekstrakt, økologisk formalet vaniljestang, stabilisator (E440) og MÆLKESYREKULTUR (indeholder MÆLK).

Bedømmelse: Testvinderen er en dejligt cremet koldskål med en norm høj gradient af vanilje og perfekt krydret med citron. Virkelig en vinder i kategorien koldskål.

Smagstest af hvidløgsflütes

Klik, læs og se videoen med den store test af hvidløgsflütes her >>

Smagstest af kammerjunkere

Klik, læs og se videoen med den store test af kammerjunkere >>

Se hele testen med alle 5 koldskål på Tv2 Play d. 7. jul. 2021. Klik, se indslag (kun for abonnenter)>>

error: