Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af kammerjunkere

Tv2 Go’Morgen Danmark: Smagstest af kammerjunkere

Smagstest af kammerjunkere: Fødevareekspert og sensoriker Michael René smagstester kammerjunkere for Tv2 og Go’ Morgen Danmark i samarbejde med redaktør/journalist Julie Rosenkilde Nielsen og Journalist Anna Storm Lauest og værterne Steen og Adam.

Praktisk er der testes 5 forskellige typer af kammerjunkere. De er alle analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle kammerjunkere er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle kammerjunkere serveret på en tallerken, hvor de er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke kammerjunkere, der har hvilke numre.

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2021) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest af kammerjunkere

I vores smagstest af kammerjunkere er der testet 5 forskellige varianter fra producenter såsom hhv.: Xtra, Karen Volf, Rema 1000, Reinh van Hauen og Løgismose.

Se hvilken kammerjunk, der vinder den store test lidt længere nede i denne artikel……

Rengøring af grill og fjern pletter fra grill

Når man griller, så svines grillen meget naturligt til. Det kan være svært at finde gode råd til at komme helt i bund med det fastbrændte snavs. Vi har forfattet en guide om både simpel rengøring, men også hovedrengøring af grillen.

Klik og læs hvordan du rengøre og fjerner pletter fra din grill >>

Testvinderen af kammerjunkere

Vinderen i test af kammerjunkere er fra producenten Karen Volf

Ingrediensliste til kammerjunkere: HVEDEMEL, sukker, vegetabilsk fedtstof (raps, palme), hævemidler (E450, natron, hjortetaksalt), vallepulver (MÆLK), salt og aroma (vanilje).

Bedømmelse: Testvinderen indenfor kammerjunkere er en porøs og let smuldrende lækker småkage. Den er ikke alt for kompakt. Kammerjunken kan nemt suge den gode koldskål op. Kammerjunken er dejligt krydret med vanilje og en god balanceret sødme. En sikker testvinder, man ikke går fejl i byen af til sin koldskål.

Bedømmelse af nr. 2 i testen: Min egen favorit af en variant som skiller sig ud var den økologiske kammerjunken fra Løgismose, der er en god småkage. Syren i kammerjunken er dog lidt skarp, så denne kage er perfekt til en kooldskål, hvor der mangler en anelse syre. På baggrund af den lidt høje syre, som nogle gange er perfekt, men ikke altid, så kårer vi kammerjunken fra Karen Volf som testvinder.

Ingredienser i den økologiske kammerjunk fra Løgismose: Hvedemel*, Rørsukker*, Smør* 19,0%, Æg 9,6%, Vaniljesukker (rørsukker, vaniljepulver). Skummetmælkspulver*, Bagepulver (majsstivelse, hævemiddel: vinsyre, natriumcorbonat), Salt, Citronolie* og Melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre).

Smagstest af hvidløgsflütes

Klik, læs og se videoen med den store test af hvidløgsflütes her >>

Smagstest af koldskål

Klik, læs og se videoen med den store test af koldskål >>

Se hele testen med alle 5 kammerjunkere på Tv2 Play d. 7. jul. 2021. Klik, se indslag (kun for abonnenter)>>

error: