Politiken.dk: Smagstest af cola

Politiken.dk: Smagstest af cola

Smagstest og smagsevaluering af cola er foretaget af Michael René, der tester disse med Frederik Kreutzer, der arbejder hos Rare Wine Invest og arbejder professionelt med vinsmagning og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testet 6 forskellige typer af cola. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle colaer er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle colaer hældt op i samme type af glas, der er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilke colaer, der er i hvilke glas.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2020) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver samt en forbrugerbog om smag og oprindelse af æbler. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af cola – Stor forskel på kvalitet af cola i en blindtest

Der er testet cola fra hhv.: Harboe, Freeway, Coca Cola, Coop, Jolly og Pepsi cola.

Testvinderen af Cola

Vinderen i test af colaer er cola nr. 1 talt fra venstre på fotoet ovenfor nemlig: Harboe cola. En cola, der dufter en anelse af sodavandsis. Den har en tangent mere kolanød end de øvrige colaer. Der er skruet op for alle knapperne smags- og flavourmæssigt. Jeg må erkende at jeg faktisk godt kan lide, at der er eksperimenteret lidt i relation til normen i markedet, som man gør her.

Denne cola smager unikt. Cola fra Harboe får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

Læs også: Smagstest af cola med hindbær

Klik, læs og se videoen med smagstest af cola med hindbær >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

Læs hele testen med alle colaer på Politikens hjemmeside d. 30. dec. 2021. Klik og læs mere (kun for abonnenter) >>

FAQ: Hvilken cola er den bedste?

👉 Hvilken Cola er den bedste?

Der er stor forskel på smag og flavour i den store test af cola. I testen (Jan 2022), der vinder cola fra mærket Harboe. De leverer en cola, der dufter af sodavandsis. Harboe cola har en tangent ekstra med colanød end de øvrige colaer. Der er skruet op for alle knapperne sensorisk. Delikat og uventet vinder i smagstest af cola.

error: