Youtube: Smagstest af Ritter Sport med 55%, 61% og 74% mørk chokolade (video)

Youtube: Smagstest af Ritter Sport med 55%, 61% og 74% mørk chokolade (video)

Smagstest af Ritter Sport. Fødevareekspert Michael René smagstester de 3 nye Ritter Sport med 55%, 61% og 74% mørk chokolade sammen med smagsdommeren Alexander, der er 8 år gammel og fan af chokolade.

Contents

VIDEO: Smagstest af Ritter Sport med 55%, 61% og 74% mørk chokolade af Michael René

Klik herunder og se videoen med den store smagstest og analyse af de tre nye chokolader fra Ritter Sport med hhv. 55%, 61% og 74% mørk chokolade. Er det for børn eller voksne?

Annonce
 

Klik og se også vores store smagstest af MØRK kvalitetschokolade >>

 

Indhold i Ritter Sports nye chokolader (varedeklaration)

Foruden Smagstest af Ritter Sport, så har vi noteret os, hvad chokoladen indeholder jf. de mange varedeklarationer på produkterne. Så er du nysgerrig på at se, hvad de nye chokolader fra Ritter Sport egentlig indeholder? Så kig med herunder og se næringsindhold og ingredienslister:

55% Ritter Sport – Den milde fra Ghana med mælk (Die Milde aus Ghana Mit Milch)

Ingrediensliste: Kakaomasse, sukker, kakaosmør, sødMÆLKspulver.

Chokoladen indeholder mørk chokolade og chokoladetørstof minimum 55% og minimum 14% mælketørstof.

Allergener: Kan indeholde spor af JORDNØDDER, NØDDER, korn indeholdende GLUTEN, SOJA og ÆG.

Næringsindhold pr. 100 gram: Energy: 2483 kJ (598 kcal), 45 g fedt, heraf 28 g mættede fedtsyrer, 35 g kulhydrat, heraf 33 g sukkerarter, 8,5 g protein og 0,14 g salt.

61% Ritter Sport – Den fine fra Nicaragua (Die Feine aus Nicaragua)

Ingredienser: Kakaomasse, sukker, kakaosmør.

Chokoladen indeholder mørk chokolade og chokoladetørstof minimum 61%.

Allergener: Kan indeholde spor af JORDNØDDER, NØDDER GLUTEN, ÆG, MÆLK og SOJA.

Næringsindhold pr. 100 gram: Energy: 2490 kJ (600 kcal), 45 g fedt, heraf 28 g mættede fedtsyrer, 40 g kulhydrat, heraf 37 g sukkerarter, 5,6 g protein og 0,01 g salt.

74% Ritter Sport – Den kraftige fra Peru (Die Kräftige aus Peru)

Ingrediensliste: Kakaomasse, sukker, kakaosmør.

Chokoladen indeholder mørk chokolade og chokoladetørstof minimum 74%.

Allergener: Kan indeholde spor af JORDNØDDER (peanuts), NØDDER, korn indeholdende GLUTEN, MÆLK, SOJA og ÆG.

Næringsindhold pr. 100 gram: Energy: 2594 kJ (627 kcal), 50 g fedt, heraf 32 g mættede fedtsyrer, 27 g kulhydrat, heraf 24 g sukkerarter, 7 g protein og 0,01 g salt.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

Kvalitet af chokolade

Nu skal det ikke kun handle om smagstest af Ritter Sport, men hvordan er kvalitet af chokolade generelt, og hvordan bør du opbevare din chokolade for at den fastholder sin kvalitet bedst muligt?

Chokolade bør opbevares ved moderat stuetemperatur (~ 15-20 oC). Chokolade indeholder kakaosmør, som kan optræde i seks forskellige krystalformer. b2-krystalformen er den krystalform, der ønskes kommercielt. Den er blank, skinnende, stabil og smelter i munden og ikke i hånden. Derudover har den det næsthøjeste smeltepunkt og danner ikke fedtbloom, som er én af to velkendte chokoladefejl.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

Fedtbloom – Er det farligt at spise chokolade med fedtbloom?

Fedtbloom opstår ved hurtig og ikke tempereret afkøling af den smeltede chokolade eller hvis chokoladen kommer op over de 30 oC ved et uheld. Herved opnås den ustabile, grålige og bloomforårsagende krystalform af kakaosmørret.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

Sukkerbloom – Er det farligt at spise chokolade med sukkerbloom?

Sukkerbloom opstår, når der lægges varm chokolade i køleskab, til afkøling, i en plastik-beholder, herved dannes kondensvand på indersiden af beholderens låg. Når vandet på låget kondenserer, drypper det ned på chokoladens overflade og opløser sukkeret. Dette forårsager ”Sukkerbloom” og hvidtoning af chokoladen.

Chokolade fremstillet af rent kakaosmør har en tendens til ved lagring at blive hvidtonet eller gråligt pga. rekrystallisation af kakaosmørrets b2-krystalform til b1-krystalform (fedtblooming).

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

.

Optimal kvalitet af chokolade

En måde at hindre krystalomlejringen på er ved at tilsætte mindre mængder af andre fedtstoffer til kakaosmørret. En anden måde at styre frem mod den rigtige krystalform og hindre fedtbloom, er ved at smelte al chokoladen først, dvs. få alle krystallerne ordentligt opløst. Når chokoladen smeltes (36,5 oC) og fyldes i chokoladeformen opnås b1-krystalformen, som har den uønskede bloom egenskab. Derfor køles chokoladen til ca. 20-23 oC, hvor der dannes små b2-krystaller, når der opvarmes langsomt til 33 oC, ødelægges de mindre stabile krystaller og chokoladen krystalliseres fuldstændigt og den ønskede og stabile b2-krystalform opnås.

Chokolade med chokoladefejl som fedt- eller sukkerbloom indeholder ikke nogle sundhedsmæssige problemer og kan sagtens spises, men nydelsen er bare ikke på samme høje niveau, når farven ikke er optimal.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

error: