Politiken: Smagstest af påskeæg af fødevareekspert Michael René – Smagsevaluering af påskeæg

Politiken: Smagstest af påskeæg af fødevareekspert Michael René – Smagsevaluering af påskeæg

Smagstest af påskeæg viser at pris og kvalitet hænger meget godt sammen. Påskeæg smager helt vildt godt og de findes i  et væld af varianter. Fødevareekspert Michael René smagstester påskeæg for Politiken i samarbejde med journalist Katrine Nadia Jørgensen. Konkret er der testet æg i lys chokolade, dog med en enkelt undtagelse, hvor der var et påskeæg, hvor indersiden var belagt med hvid chokolade. . Der er testet 6 forskellige mærker af påskeæg i en kategori som markedsføres til børn. Dvs. der er testet påskeæg med tegnefilmsiconer og kendte brands set fra børnenes vinkel. Der er testet påskeæg fra følgende producenter og sælgere: 1. Libert påskeæg med dinosaur fra Føtex, 2. Flammeæg CHORI sølv fra MENY, 3. Rasmus Klump Flammeæg fra Magasin – Mad & Vin, 4. Änglamark Påskeæg fra COOP, 5. Kinder maxi surprise flammeæg/påskeæg fra COOP og 6. Paw Patrol, lys Choko fra Magasin – Mad & Vin.

Teknisk er der foretaget en blindtest af de mange æg, hvor alle påskeæg er pakke ud og er placeret på nummereret tallerkener. Dvs. dommerne er ikke bevidst om, hvilke æg, der er placeret på de forskellige tallerkenener og de har ikke set æggene før de er pakket ud. Æggene blev bedømt af dommerne: Fødevareekspert og sensoriker Michael René og Chefkonditor Lars Juul. De to dommere har tidligere testet flere konditorfødevarer sammen, som eksempelvis testen med mørk chokolade for forbrugerrådet TÆNK, klik her og se detaljerne om testen af mørk chokolade med de to samme dommere her >>

Smagstest af påskeæg: Vinderne af den store test af påskeæg

Et påskeæg smager fantastisk i den lyse tid her hvor foråret banker på og dagene bliver længere. Nogle typer af de testede æg havde en dejlig tynd skal. Dertil havde et par af de mere luksuriøse æg en bedre balance i syre og sødme. Flere af påskeæggene havde også fine noter af kakao og den medfølgende bitre smag, som er udsøgt og delikat i netop kategorien af lys chokolade. Enkelte af dem havde dog også andre flavours, som eksempelvis ægget med den hvide chokolade på indersiden. Dertil vare der en af de øvrige chokolader, der havde flavours af hhv. kanel og kagecreme. Endelig var der også varianter, der var meget mere enkle og ikke bidrog til den helt vilde smagsoplevelse.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store test af påskeæg er fra Meny og er benævnt som “Flammeæg CHORI sølv”. Det var et påskeæg med en tynd skal, med det rigtige knæk, godt cremet og balanceret sødme. Der er lidt syrlige noter og en god kakaosmag med en smagsmæssig kakaoagtig fin bitter afsrunding med en klassisk svag tør mundfornemmelse. Virkelig et delikat påskeæg.

Nr. 2 i testen var Rasmus Klump Flammeæg fra Magasin – Mad & Vin. Artiklen er publiceret, d. 16. apr. 2019, læs mere >>

politiken_logo

Annonce
error: