Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer kransekage

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer kransekage

Fødevareekspert Michael René smagstester kransekage til nytårs aften for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Der er testet kransekage fra Sommerbird, Bodenhoff, Kvickly, Holms, Lagkagehuset, Emmerys og Rein Van Hauen. Men inden vi starter med den store præsentation af bagt kransekage til nytåret, så kan du læse vores kæmpe gennemgang og definition af kransekage i vores egen store artikel om marcipan, percipan og kransekagemasse lige her >>

I den store test, der er nogle typer af kransekage solgt uden den hvide chokoladeglasur, mens andre er dyppet i chokolade, og endelig er andre kransekager produceret klassiske med den gode hvide glasur.

Vi kan afsløre, at vinderen i den store nytårs kransekagetest er kransekagen fra Sommerbird. En kransekage med hele mandler og med en meget intens og delikat mandelsmag, en mørk mandelselmasse fordi mandlerne var hakket med i mandelmassen, en balanceret sødme, hvid chokoladeglasur, og så var marcipanen dyppet i en delikat fin chokolade.

Nr. 2 i testen var fra det gamle bageri Bodenhoff, som var bagt mørkt. Kransekagen var ikke var dyppet i mørkt chokolade, men dejlig hård udenpå med et godt solidt bid og blød indeni. En delikat mandelsmag, det bliver dog en andenplads da glasuren ligner noget “lærlingen” har glasseret. Men en god velsmagende andenplads – Bon appétit.

Læs hvordan alle de andre varianter af kransekager klarer sig i den store kransekagetest her hos Politiken, d. 29. dec. 2018, klik og læs mere >>

politiken_logo

Annonce
error: