Opskrift på hjemmelavet skumfiduser og opskrift på hjemmelavede Marshmallows

Opskrift på hjemmelavet skumfiduser og opskrift på hjemmelavede Marshmallows

Hjemmelavet skumfiduser og Marshmallows smager fantastisk. Derfor viser jeg dig i videoen nedenfor, hvordan du nemt kan lave det sammen med familien derhjemme.

Klik her og bestil den samlede pakke med ingredienser til produktion af skumfiduser >>

Annonce
Contents

VIDEO: Sådan laver du hjemmelavet skumfiduser og hjemmelavede Marshmallows

Herunder kan du se videoen med processen, og de elementer du skal være opmærksom på undervejs samt gode fif til rengøring efter endt produktion:

Klik og abonner på vores Youtubekanal her >>

.

OPSKRIFT: Her får du opskriften på hjemmelavet skumfiduser og hjemmelavede Marshmallows

Her får du først ingredienslisten med links til indkøb af de forskellige råvarer til fremstilling af de gode skumfiduser og Marshmallows. Ingredienserne kan nemlig ikke umiddelbart købes lige rundt om hjørnet.

Ingrediensliste og links til bestilling og indkøb af Marshmallows og skumfiduser

A. Sukkermasse:

1,25 dl. sukker (melis)

1,5 dl. glukosepulver (druesukker)  –  Klik, køb og bestil denne ingrediens her >>

0,75 dl. koldt vand

.

B. Æggehvidepulver:

10 gram æggehvidepulver  –  Klik, køb og bestil denne ingrediens her >>

½ dl. koldt vand

.

C. Gelatine:

2,5 spsk. gelatinepulver (ca. 15 gram)  –  Klik, køb og bestil denne ingrediens her >>

½ dl. kogende vand.

.

D. Drys med hvedestivelse for at hindre at massen klistrer for meget sammen, når den er færdig:

1 dl. hvedestivelse til drys  –  Klik, køb og bestil denne ingrediens her >>

.

Klik og besøg butikken: Det Søde liv >>

.

Fremgangsmåde til at fremstille Marshmallows og Skumfiduser

A. Sukkermasse: Bland 1,25 dl melis, 1,5 dl glukosepulver i en skål. Rør al sukkereret sammen med 0,75 dl koldt vand i en gryde. Varm det op indtil sukkervandet når ca. 130 grader. Tag gryden af blusset og lad det køle til minimalt 110 grader. Hvis det køler længere ned, så stivner sukkermassen uønsket, så vær varsom med temperaturen.

B. Æggehvidepulver: Pisk 10 gram æggehvidepulver op med ½ dl. lunt vand indtil det stivner så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden at skummet falder ud. Brug gerne en elpisker til at mikse og piske det grundigt op.

C. Gelatine: Tilsæt dernæst 2,5 spsk. gelatine i ½ dl. kogende vand og rør godt rundt.

Hæld nu den opvarmede sukkermasse (A) sammen med æggehviderne (B) i en tynd stråle, mens du pisker. Brug gerne en håndmikser og miks så meget luft ind i skumfidusmassen som overhovedet muligt. Tilsæt dernæst det opløste gelatine (C) og bland det godt rundt. Bland massen grundigt sammen en række minutter med en håndmixer for at få mikset, så meget luft ind i dine skumfiduser som overhovedet muligt.

Tilsæt eventuelt lidt smagsstoffer som et par dråber pebermynteolie, eller hvad du nu godt kan lide og har på lager derhjemme. Men pas på ikke at tilsætte for meget væske for så bliver Marshmallows og skumfiduserne for tynde i konsistensen. Ønsker du at flavourisere dine skumfiduser, så anvend aromatiske koncentrater.

Fortsæt med at piske blandingen 8 – 10 minutter endnu, indtil massen sætter sig fast på piskerisene.

Hæld nu massen ud i en form drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad Marshmallows og Skumfiduserne stå i en lille times tid og køle af i køleskabet. Nu kan du skære og klippe mange sjove og ønskede former af Marshmallows og skumfiduser med en saks fugtet let med lidt olie. Du kan også udstikke mange former af figurer med sjove og dekorative forme. Husk at dyppe formene i olie inden du starter – ellers sidder de fast i formene og det er ikke meningen.

Rul alle stykkerne med Marshmallows og Skumfiduser i hvedestivelse afslutningsvis, så de ikke klæber for meget sammen mellem hinanden.

Opbevares de færdige Marshmallows og Skumfiduser i en lufttæt beholder.

Bon Appetit.

.

Klik her og bestil den samlede pakke med ingredienser til produktion af skumfiduser >>

.

Funktion af de mange ingredienser

Glukose C6H12O6 er det samme som druesukker. Det anvendes til at give lidt sødme i hjemmelavet skumfiduser og Marshmallows. Glukose binder det frie vand og har derfor også en naturlig konserverende effekt, da det sænker vandaktiviteten (aw) i produkter, der er tilsat glukose. Klik, køb og bestil glukose her >>

 

Æggehvidepulver og gelatine anvendes som geleringsmiddel. Æggehvidepulver kan stivnes koldt, mens gelatine kræver en opvarmning indledningsvist.

Dansk Kemi (2002) skirver at, Æggehvidens proteiner aggregeres indledningsvist ved hydrofobe interaktioner. Denne reation medfører disulfidbindingerer mellem aggregaterne. Til sidst “sætter” gelen sig, når den køles ned. Dette resulterer i at, der dannes stribevis af hydrogenbindinger og gelens elasticitet øges. Æggehvidegeler klassificeres som partikelgeler, da netværket opstår, når partikler aggregerer og danner kæder og/eller tilfældige klumper, hvor væske kan binde sig. Klik, køb og bestil æggehvidepulver her >>

I modsætning til ovenstående, så klassificeres gelatinegeler som bestående af kovalente krydsbindingsgeler. Klik, køb og bestil gelatine her >>

 

Hvedestivelse er stivelse fra hvede. Pulveret anvendes i denne opskrift til at give en mere tør overflade af den ellers meget klistrerede Skumfidus og Marshmallows. Klik, køb og bestil hvedestivelse her >>

.

Litteratur

Dansk Kemi (20002). Tørpasteurisering forbedrer æggehvidepulvers funktionelle egenskaber. [citeret d. 30. apr. 2019], link: www.kemifokus.dk

error: