Politiken: Fødevareekspert Michael René præsenterer smagstest af Magnum is

Politiken: Fødevareekspert Michael René præsenterer smagstest af Magnum is

Smagstest af Magnum. Der er intet så delikat som en god Magnum is en varm sommerdag. Fødevareekspert Michael René smagstester Magnum for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Konkret er der testet Magnum is med både mørk og lys chokoladeglasur. Der er testet det udvalg, der nu en gang var tilgængeligt – de steder som Politiken har udvalgt at handle hos. Der er testet seks forskellige typer af Magnum is fra hhv. Vores, Magnum, Coop, Rema1000, Aldi og Hansen Is.

Teknisk var der to dommere med til smagstesten: Fødevareekspert Michael René og kok Thomas Stig Jørgensen fra Hotel og restaurantskolen.
Annonce
Vinderne af den store smagstest af Magnum is

Vi præsenterer vinderne indenfor vores smagstest af Magnum is. En Magnum smager fantastisk, men der er enorm stor forskel på, hvordan de smager, når man kigger nærmere på vaniljeisen under den chokolade, som de er overtrukket med. Nogle af varianterne, der trænger smagen af vaniljeis og netop vanilje godt igennem, mens andre Magnum, der halter det lidt på smagen af vanilje. Nogle typer af de testede Magnum is har en fantastisk velsmagende mørk og bitter chokolade, mens andre er mere til den billige og ligegyldige side. Enkelte is smelter hurtigt, mens øvrige smelter langsomt og holder formen solidt.

Vi kan afsløre at vinderen nr. 1 i testen af veganske er fra Sallings Groups private label: “Vores” (nr. 1 på fotoet). Det var en is, der var sød, bitter, svagt syrlig, men dejlig cremet og flødet i mundfornemmelsen. Så det er en såkaldt Magnum look a like, som vi absolut kan anbefale som et godt alternativ til den klassiske Magnum.

Vi er  sikker på at selv Jørgen Leth ville skulle revurdere sin vurdering af den bedste is i kategoren Magnum og ændre sin favorit til “Vores” anbefalede udgave af en Magnum.

Nr. 2. i kategorien en god “Magnum is” er produceret af Hansen is. Den har en god bitter mørk chokolade som overtræk. Dog en is, der er firkantet i formen. Smagen af vaniljeisen er sød, og sur med en rimelig vaniljesmag, der altid træder bedre i karakter, når temperaturen på isen lige hæves et par grader. Eller sagt på dansk, når man har spist sig lidt ned i isen, så begynder vaniljen at træde mere i karakter. Enormt delikat, men også en is vi absolut kan anbefale, man afprøver denne sommer. Vi kan dog også anbefale denne Magnum i sensommeren og i det tidlige efterår – Bon appetit 🙂

Se de øvrige vurderinger af Magnum varianter af is i Politiken, d. 28. sep. 2019, læs mere >>

politiken_logo

 

Annonce
 

error: