Fødevareekspert Michael René smagstester vegansk is

Fødevareekspert Michael René smagstester vegansk is

Vegansk er moderne, og der er efterhånden et væld af veganske is på markedet. Fødevareekspert Michael René smagstester veganske is for Politiken i samarbejde med  journalist Line Felholt. Konkret er der testet veganske is i et væld af udgaver med chokolade. Der var også en enkelt vegansk is i en mere frugtagtig udgave i kategorien vegansk is. Her var der tale om en mere cremet mundfornemmelse og ikke sorbetagtig, og det er dejligt. Alle is er udvalgt og indkøbt af Politiken. Der er testet fem forskellige typer af veganske is fra producenter og mærker som hhv. Chriis, Hansen is, Kødbyens is, Nicecream is og Magnum.

Teknisk var der to dommere med til smagstesten: Fødevareekspert Michael René og kok Thomas Stig Jørgensen fra Hotel og restaurantskolen.

Annonce
Vinderne af den store smagstest af veganske is

En vegansk is er til alle, der går ind for god dyrevelfærd og til de der ønsker at gavne vores miljø. På nuværende tidspunkt er der et væld af gode veganske is på markedet. Det hører til sjældenhederne, at der er en vegansk is, der falder igennem og det er dejligt at se. Men når det er sagt, så er der enorm stor forskel på, hvordan isene smager. Der er veganske is i den mere frugtige cremede udgave og så er den veganske i den mere tørre udgave.

Vi kan afsløre, at vinderen fra denne test af veganske is er fra producenten af den klassiske Magnum is (is nr. 5 på fotoet). Den er absolut velsmagende med en god mørk vegansk chokolade. Isen var dog var mere til den søde side og mindre bitter, men stadig meget cremet og flødet konsistens og mundfornemmelse på trods af den veganske genre. Den har en god smag af vanilje og er en absolut vellykket udgave.

Nr. 2 på fotoet) i den store test af veganske is er én af de mindre kendte spillere på markedet nemlig “Chriis”. Det var en is med et tykt mørkt chokoladeovertræk med en god bitter smag. Isen har en god smag af vanilje, der smager godt af sojamælk, krydret godt op med en velsmagende kraftig kakao med en delikat sød bagkant rent smagsmæssigt. En is som vi absolut vil anbefale indenfor kategorien vegansk is, d. 14. sep. 2019, læs mere (kun for abonnenter >>

politiken_logo

Annonce
error: