Politiken: Smagstest og smagsevaluering af syltede agurker

Politiken: Smagstest og smagsevaluering af syltede agurker

Smagstest af syltede agurker er foretaget af fødevareekspert Michael René, der tester disse med Max Krog, der er kok og Administrerende direktør hos Jeres marketenderi. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole og avisen Politiken og journalist Katrine Nadia Jørgensen.

Praktisk er der testes 5 forskellige typer af syltede agurker. De er analyseret og bedømt ud fra deres fysik og sensoriske formåen. Alle syltede agurker er testet som blindtest. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilke produkter, der har hvilke numre.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2020) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest af syltede agurker

Der er testet syltede agurker fra hhv.: Änglamark, Samsø, Gestus, Levevis og Beauvais.

Testvinderen af syltede agurker

Nr. 1 og vinderen i testen af syltede agurker er fra producenten Änglamark som er en lysegrøn agurk med synlige sennepsfrø. Konsistensen er knasende og agurkestykker har en fast konsistens. Agurkerstykkerne er dejligt tykke. De starter til den syrlige side og afslutter med en fin sødme til sidst. Denne syltede agurk skiller sig klart ud fra alle de øvrige og er et luksusprodukt både smagsmæssigt og visuelt med de synlige krydderier og formen på agurkerne.

De syltede agurker fra Änglamark får 6 ud af 6 stjerner.

Nr. 2. i testen af syltede agurker er fra Samsø. De syltede agurker knaser godt, de er mellemstore i størrelsen og virker både originale og friske. Tykkelsen og størrelsen er tilpas. Smagen er svagt surt, men de er også søde. Farven er flot gulgrønne. Smagen kunne dog godt have været mere krydret.

De syltede agurker fra Samsø får 4 ud af 6 stjerner.

Smagstest af rugbrød

Klik, løs og se videoen med den store test af rugbrød >>

Smagstest af cheeseburgere

Klik, løs og se videoen med den store test af burgere >>

Se hele testen med alle 5 syltede agurker på Politikens hjemmeside d. 13. jul. 2021. Klik og læs mere (kun for abonnenter) >>

error: