Test af bæredygtige kopper – Good cup vs Bad cup

Test af bæredygtige kopper – Good cup vs Bad cup

Test af bæredygtige kopper er foretaget af fødevareekspert Michael René, der tester disse med Christine Bille, der er selvstændig gastronomisk kok og forfatter og journalist Line Felholt fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige bæredygtige kopper med en enorm stor spredning på kvaliteten fra ”Good cup” med en enkelt “Bad cup”. Feltet ligger dog primært i den gode ende med en enkelt kop, man lige skal lære at kende …..

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2020) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Test af kopper – Good cup vs. bad cup

Der er testet bæredygtige kopper fra hhv.: Nord, Duni, GråGrøn, Naturally, Suztain og Sanmartin’s.

Testvinderen af bæredygtige kopper

Nr. 1 og testvinderen er koppen fra Sanmartin’s, der er råhvid til lysebrun i farven, fast bund og drikkekant, tykkere i materialet altså i tykkelsen af kopvæggen (sukkerfibre), 2 dl med lidt luft til kanten, koppen er ikke brandvarm så man brænder sig ikke, det er en anelse karton/fibre flavour, men det er marginalt, at det ikke spilder ind på den samlede bedømmelse og det er luksus at man kan holde mere frit på denne kop og ikke brænder sig, god kop.

Denne kop får 5 ud af 6 stjerner.

Nr. 2 i testen er koppen fra Nord, hvid og høj kop med et supergodt greb. Fingrene fæstner sig godt uden, at man brænder sig, der er en svag dugt af fibre, men det er nok nærmere fordi at man kan stikke næsen ned i det store volumen og fange de små flavours, der er fra materialet, det smager ikke igennem af fibre og påvirker ikke den kaffe jeg drak. Koppen har en lidt blødere kant i toppen, men det skaber ikke problemer og kanten bliver ikke for blød (soft). Koppen minder om et sodavandsbægre fra biografen med det gode solide greb som en additiv egenskab. Godt produceret, bliver ikke for varm og en god kop at holde på. Koppen ser dog ikke farvemæssigt så ”bæredygtig” ud, hvilket stiller lidt krav til udformning af emballage til kunderne/indkøberne, men en god kop og klart den største kop af alle. Der er et volumen på 0,5 L, men man kan kun påfylde 4,25 til 4,5 dl, så er der lidt luft fra kanten.

Mangler måske at den stråler og skriger jeg er kompostabel og miljøvenlig, den har lidt et ”jeg vil være en sodavandskop” udseende, som jeg synes taler imod det udtryk jeg tænker var målet med koppen.

Denne kop får 5 ud af 6 stjerner.

Se hele testen med alle 6 bæredygtige kopper på Politikens hjemmeside d. 20. jul. 2021. Klik og læs mere (kun for abonnenter) >>

Test af bæredygtigt bestik

Klik og læs mere >>

Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af cheeseburgere

Klik, løs og se videoen med den store test af burgere >>

error: