BT: Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René

BT: Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René

Smagstest og smagsevaluering af brunkager er foretaget af fødevareekspert Michael René, der tester disse i samarbejde med BTs journalist Maren Urban Swart. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 7 forskellige brunkager. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle brunkagerne er testet som blindsmagninger. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommeren ikke hvilken brunkage, der smagstestes.

Annonce

Trailer til brunkagetesten

Klik og se hele testen her >>

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af brunkager – Alt fra knastørt og kedelig til virkelig delikat krydret

Der er testet brunkager fra hhv.: Favorina, Nordthy, COOP, Bakkegårdens, Princip, Karen Volf og Curré.

Testvinderen – Årets brunkage

Vinderen i test af brunkager er fra Curré fra Netto. Du får en lidt grovere brunkage, der er mørkere i farven. Kagen er lidt hårdere, der er noget at tygge i, hvilket er meget delikat. Du får en brunkage der larmer, du kan ikke ikke spise den i smug. Sidst men ikke mindst er der en dejlig appelsinflavour, sødme og eb kage der er enormt delikat krydret. Virkelig lækkert. Brunkagen får 6 ud af 6 stjerner.

Se og læs hele testen med alle resultaterne online hos BT lørdag d. 3. dec. 2022, læs mere og se videopræsentationen >>

https://www.bt.dk/forbrug/billig-juleklassiker-taever-dyre-konkurrenter-overraskende-men-godt-nyt
Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken brunkage er den bedste?

👉 Hvilken brunkage er den bedste?

Der er stor forskel på sødme, krydderi og konsistens i den store test af julens brunkager. I testen i år 2022, der er vinderen en grovere brunkage, der er mørkere i farven samt lidt hårdere i konsistensen, der er noget at tygge i – så du kan ikke spise den i smug. Brunkagen har en dejlig appelsinflavour, sødme og et solidt miks af julens krydderier. Virkelig lækkert og meget delikat.

error: