BT: Smagstest af pebernødder af fødevareekspert Michael René

BT: Smagstest af pebernødder af fødevareekspert Michael René

Smagstest og smagsevaluering af pebernødder er foretaget af fødevareekspert Michael René, der tester disse i samarbejde med BTs journalist Maren Urban Swart. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 5 forskellige pebernødder. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle pebernødderne er testet som blindsmagninger. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommeren ikke hvilken pebernød, der smagstestes.

Annonce

Trailer til pebernødtesten

Klik og se hele testen her >>

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af pebernødder – Alt fra knastørt og kedelig til virkelig delikat krydret

Der er testet pebernødder fra hhv.: Curré, Bakkegårdens, Favorina, Karen Volf og COOP.

Testvinderen – Årets pebernød

Vinderen i test af pebernødder er fra COOP fra SuperBrugsen. Du får en pebernød, der er mere grå/brun og lidt mindre rent størrelsesmæssigt end de andre. Det er en helt anden type pebernød, som er krydret op på en helt anden måde. Jeg kunne godt fristes til at påstå, at der var et syrligt element af citronskal eller ingefær. Du får en pebernød, der er dejlig blød i konsistensen. Du får en palette ekstra krydderier som ud over muskat og nellike, måske er også indeholder ingefær eller noget andet syrligt. På trods af farven er den ikke kedelig. Virkelig en lækker kage. Pebernøden får 5 ud af 6 stjerner.

Se og læs hele testen med alle resultaterne online hos BT søndag d. 4. dec. 2022, læs mere og se videopræsentationen >>

https://www.bt.dk/forbrug/kvaliteten-svinger-kraftigt-men-en-pose-pebernoedder-skiller-sig-positivt-ud
Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken pebernød er den bedste?

👉 Hvilken pebernød er den bedste?

Der er stor forskel på sødme, krydderi og konsistens i den store test af julens pebernødder. I testen i år 2022, der er vinderen en anelse grå/brun i farven, men du får også en helt anden pebernød, der er krydret op på en helt anden måde. Den er en anelse syrlig i smagen med et pift af citronskal eller ingefær. derudover er den dejligt krydret med smag af muskat og nellike. Virkelig en lækker kage

error: