Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer ribsgelé

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer ribsgelé

Smagstest og smagsevaluering af ribsgelé er foretaget af Michael René, der tester disse med tidligere restauratør Claes Petersen, der har været indehaver af frokostrestauranten Restaurant Kronborg i København og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle ribsgele er testet som blindsmagninger, hvor der er hældt et par skefulde op i en skål til dommerne, og så er skålene nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilken ribsgele, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af ribsgelé – Kvalitet kan smages også i blindtesten

Der er testet ribsgele fra hhv.: Maribel, COOP, Fynbo, Salling Princip, Bellafonde og Änglamark.

Testvinderen af Ribsgelé

Vinderen i test af Ribsgele er nr. 6 (længst til højre) fra fotoet ovenfor nemlig: Änglamark – Økologisk Ribsgelé er købt i Kvickly. En ribsgele med en god intenst og delikat ribssmag. Der er en god balance mellem sukker og syre. Ribsene har en let, men syrlig afrunding. Denne variant er klart den bedste. Man får en god ribsoplevelse for pengene. Ribsgeleen får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

På en andenplads i testen af ribsgele, der lander: Maribel – Ribsgelé ekstra købt hos Lidl, som er ribsgele nr. 3 fra fotoet ovenfor. Den flyder nærmest. Den er sød til at starte ned og så kommer syren. Den smager meget lækkert, selvom den er lidt simpel i kompositionen. Synd, at den ikke er homogeniseret. Ribsgele fra Maribel får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 10. dec. 2022 og klik og se testen her på Politiken.dk >> Testen ligger også i deres eavis.

Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Video: Smagstest af brunkager

Julens brunkager er ikke ens, når man kigger på sprødhed og julens lækre krydderier.

Klik, se traileren og se resultatet her >>

Smagstest af lakridskonfekt af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af lakridskonfekt

Klik, læs og se testen af lakridskonfekt >>

FAQ: Hvilken ribsgele er den bedste?

👉 Hvilken ribsgele er den bedste?

Der er stor forskel på smagen af ribsgele i den store test i år 2022, der er vinderen en ribsgele med en god intenst og delikat ribssmag. Der er en god balance mellem sukker og syre. Ribsene har en let, men syrlig afrunding. Denne variant er klart den bedste. Man får virkelig en god ribsoplevelse for pengene.

error: