Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer lakridskonfekt

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer lakridskonfekt

Smagstest og smagsevaluering af lakridskonfekt er foretaget af Michael René, der tester disse med Torben Bang, der har stået bag populære konditorier i Tivoli og Zoo og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af lakridskonfekt. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle lakridskonfekt er testet som blindsmagninger, som I kan se på fotoet nederst, så er alle lakridskonfekt hældt op i samme type af skål og er nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommerne ikke hvilken lakridskonfekt, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af lakridskonfekt – Kvalitet kan smages også i en blindtest

Der er testet lakridskonfekt fra hhv.: Lagerman, Nordthy, Bassets, Rema1000, Irmas hverdag og Sweet Corner Allsorts Liquorice.

Testvinderen af Lakridskonfekt

Vinderen i test af Lakridskonfekt er nr. 2 fra fotoet ovenfor nemlig: Lagerman konfekt er købt i Lidl. En lakridskonfekt med gode salte lakridser, som der er en konsistensmæssig modstand i, når man tygger – men de er heller ikke for hårde. Der er en fin salmiaksmag. Konfekten er klart de flotteste stykker, som er flot skåret. Der er en dejlig salt smag, en god salmiak og kakaoen smager godt og har en god styrke. Lakridskonfekten får 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Lakridskonfekt nr. 2 i testen af konfekt er fra: Bassetts Liquorice Allsorts købt hos Nemlig.com, som er lakridskonfekt nr. 4 fra fotoet ovenfor. Lagene i konfekten er ret atypisk opbygget i de mange stykker slik. Du får en blød lakrids, der er meget af. Der er derfor rigtig meget lakridssmag. Sukkerlaget er ikke så intenst som i nogle af de andre konfekttyper. Denne konfekt er enormt delikat. Lakridskonfekt fra Bassetts får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 26. nov. 2022 og link >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken lakridskonfekt er den bedste?

👉 Hvilken lakridskonfekt er den bedste?

Der er stor forskel på smagen af sukker og konsistens af de mange lakridskonfekter, der er testet. I testen i år 2022, der er vinderen en lakridskonfekt med gode salte lakridser med modstand rent konsistensmæssig, når der tygges. Konfekten er dog ikke for hård. Der er en fin salmiaksmag. Konfekten er klart de flotteste stykker af alle konfekttyper. Der er en dejlig salt smag, en god salmiak. Kakaoen smager godt og har god power. Denne konfekt er blandt de bedste af dem alle.

error: