Søndagsavisen: Smagsevaluering og smagstest af vaniljekranse

Søndagsavisen: Smagsevaluering og smagstest af vaniljekranse

Vaniljekranse er lækre, det er de færreste i tvivl om. Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer og smagstester vaniljekranse sammen med Preben Vestergaard Hansen for Søndagsavisen. Vaniljekranse er enormt forskellige sammenligneligt med sommerens væld af kammerjunkere. Kig med i testen og se, hvordan dine favorit vaniljekranse klarer sig, når de forskellige produkter har været igennem en blindtest hos det erfarne dommerpanel. Vi tester vaniljekranse fra Karen Volf, Rema 1000, Dagmar, Princip, Coop, Julefryd, Favorina og de økologiske vaniljekranse fra Irma. Det hele testes i en standardiseret blindtest. Læs artiklen og se resultatet, Søndagsavisen online og Søndagsavisen i papiravisen, d. 11 – 13. dec. 2015.online og/eller Søndagsavisen s. 12, læs mere >>

.
Læs mere om smagsprofilering af vaniljekranse
i vores leksikon >>

.

Sådan smager den gode vaniljekrans

Jeg personligt var enormt spændt på denne smagstest, da jeg forventer en enorm stor variation på de forskellige opskrifter og produkter af vaniljekranse. Det har nemlig gjort sig gældende i tidligere smagstest af eksempelvis kammerjunkere, hvor der er en verden til forskel på tværs af produkter, hvilket er rigtig godt for så er der helt sikkert en favoritvariant til alle grupper af mennesker. Hvem kan ikke huske den ekstra vaniljekrans, man fik charmet sig til som barn, når man var på besøg hos mormor eller hos venner eller øvrige familiemedlemmer?

Den gode vaniljekrans bidrager med en god cremet mundfornemmelse, med en god tone af vanilje og en balanceret sødme i forhold til den cremede mundfornemmelse. Dertil skal den gode vaniljekrans have et godt bid den at kagen eksplodere i en sky af mel i første bid. Det klæder desuden en god vaniljekrans, hvis man i den masseproduceret udgave kan få indarbejdet et håndlavet look..

.Gucca-logo-blue

Annonce: Gucca – Din online boghandel, Link >>.

.

Ingredienser i vaniljekranse fra supermarkedet

Hvedemel, kartoffelmel, smør, vegetabilsk fedt ~ margarine af alt lige fra palme-, raps og kokosolie, sukker, æg, vaniljesukker, mælk, mandler, vand, salt, emulgator (E471), surhedsregulerende middel (E330 Citronsyre), aroma (vanillin), vaniljeekstrakt, bagepulver eller hjortetakssalt.

E330 Citronsyre er et surhedsregulerende middel, der konserverer vaniljekransene og dertil virker det også som stabilisator. Citronsyre findes naturligt i citrusfrugter som citroner, appelsiner o.lign.

E331 Mononatriumcitrat er et salt af citronsyre, det virker surhedsregulerende og har også en effekt som stabilisator. Mononatriumcitrat mindsker desuden oxidation, da det eks. binder ioner som Ca2+ og Fe2+.

E333 Monocalciumcitrat er et salt af citronsyre og det virker som et surhedsregulerende middel og det fungerer også som stabilisator. Dertil mindsker monocalciumcitrat ligeledes oxidation da det eks. binder ioner som Ca2+ og Fe2+.

Rengøringsekspert Michael René guider til, hvordan du nemt fjerner pletter med olie, fedt, oliepletter og fedtpletter

Har du fået fedt på dit tøj fra vaniljekranse, småkager, klejner, juleand, o.lign. fedtpletter og er du nysgerrig efter hvordan du yder førstehjælp på pletter med fedt, så læs Michael René’s fine rengøringsguide til, hvordan du opløser pletter med fedt og olie på pletvæk.dk, læs guiden her >>

Pletvæk lille logo (new)

error: