Søndagsavisen: Saltede peanuts – Smagsevalueringen gav et overraskende resultat

Søndagsavisen: Saltede peanuts – Smagsevalueringen gav et overraskende resultat

Saltede peanuts egner sig perfekt til en kold øl eller glas vin, et koldt bord og en lang række andre måltider, events og hyggestunder. Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer saltede peanuts sammen med Søndagsavisen. Der smagstestes peanuts fra Rema1000, Taffel, First Price, Kims, Vores nødder, COOP, Irma og Earth Control. Vi tester 8 pakker med peanuts, men hvordan klarer de forskellige saltede peanuts sig?

Metodisk testes de saltede peanuts i en blindtest, hvor Fødevareekspert Michael René smagstester saltet peanuts sammen med Preben Vestergaard Hansen. Prøverne bedømmes individuelt og resultaterne noteres løbende på papir, og til sidst præsenterer hver enkelt dommer resultaterne for Søndagsavisens udsendte journalist og/eller redaktør og endeligt gives der karakter af det sanselige helhedsindtryk for de enkelte produkter af saltede peanuts. Testen kan læses i Søndagsavisen s. 12, d. 8. til 10. 2016, læs mere >> Dertil kan resultatet også ses på Søndagsavisens testportal, 8. til 10. jan. 2016, læs mere >>

.
Læs mere om smagsprofilering af saltede peanuts
i vores leksikon >>

..

Saltede peanuts – Sådan skal optimale peanuts smage

Gode saltede peanuts skal have en balanceret salt smag uden, at det bliver for salt. Der skal være godt med modstand i de hele jordnødder, og der skal være en knasende og knirkende lyd, når de konsumeres. Ristningsgraden skal være rimelig, men ikke for mørk, så bliver jordnødderne bliver for bitre. Sidst men ikke mindst, så bør de saltede peanuts have en god størrelse, og det er luksus, hvis jordnødderne stadig er hele og ikke er knækkede eller delte i mange små stykker, når de hældes ud af posen og op i skålen.

Peanuts passer til en lang række af måltider

En god saltet peanuts passer rigtig godt til bitre drikkevarer, da den intense salte smag giver mundvand, og det bidrager til en friskhed i munden, efter at have nydt et par mundfulde med gode bitre nuancer fra øl, vin eller anden spiritus. En god peanuts passer også godt som supplement til mad med naturlige bitre nuancer som eks. ost og andre typer af måltider, hvor der naturligt indgår bitre fødevarer.

.

error: