Rengøringsekspert Michael René kigger nærmere på bagepulver som kemisk rengøringsmiddel

Rengøringsekspert Michael René kigger nærmere på bagepulver som kemisk rengøringsmiddel

Rengøringsekspert Michael René kigger nærmere på bagepulver som kemisk opløsningsmiddel. Hvorfor virker bagepulver egentlig som et rengøringsmiddel? Det virker jo som noget fra en “Komedie” eller “Skjult kamera”, men nu har vi alle hørt den samme plade igen og igen, og vi ved godt at det virker, men hvorfor virker det?

Hvad er det egentlig, der sker kemisk set fra fødevaren af og hvad sker der kemisk set fra bagepulveret som rengøringsmiddel? Rengøringsekspert Michael René er fødevarekemiker og skolet solidt både på den fødevarehygiejniske front samt på den kemiske front. I samarbejde med redaktionen på Pletvæk.dk giver han baggrund for de kemiske reaktioner, og giver dig et dybere indblik i, hvilken kemi der egentlig arbejder, når bagepulveret udfører sin magi på dit ovnfaste fad.

Rengøringsekspert Michael René har selv anvendt rådet med bagepulver som rengøringsmiddel til bunkevis af formål både praktisk derhjemme, men også til at krydre de forskellige danske redaktioners historier gennem årene. Herunder kan du se én af videoerne, hvor rengøringsekspert Michael René gør rent med bagepulver.

.

Rengøringsekspert Michael René – Bagepulver som kemisk rengøringsmiddel

Rengøringsekspert Michael René får mange henvendelser i sin indbakke, når han berører emnet “Rengøring” eller “Fjernelse af pletter”, for det er virkelig noget, der optager danskerne både praktisk og kemisk. Michael René har i samarbejde med Pletvæk.dk fået lov at uddybe kemien i bagepulver helt uden filter.

Bagepulver er jo ikke et rengøringsmiddel, men hvorfor virker det så? Praktisk indeholder bagepulver tre komponenter som hhv. majsstivelse, natriumhydrogenkarbonat NaHCO3 (natron) og dinatriumdifosfat Na2H2P2O7. Teknisk er der tale om majsstivelse tilsat som “fyldmiddel” for, at det er muligt for dig som forbruger at dossere de to aktive komponenter fra bagepulveret i den korrekte koncentration i dine opskrifter. Det er jo de færreste mennesker, der har et vejerum og en kalibreret analysevægt opmagasineret på en marmorsten, kalibreret og fastmonteret i et lufttæt og isoleret rum, med det formål at afveje natriumhydrogenkarbonat og dinatriumfosfat med en nøjagtighed på tredje eller fjerde decimal for at lave en chokoladekage eller andre kager og/eller brød og delikatesser med bagepulver derhjemme.

Kig forbi og få kemien belyst >>

Pletvæk lille logo (new)

error: