Søndagsavisen: Smagsevaluering af smørbare blandingsprodukter som Kærgården o.lign.

Søndagsavisen: Smagsevaluering af smørbare blandingsprodukter som Kærgården o.lign.

Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer smørbare blandingsprodukter. Smørbare blandingsprodukter er enormt varierende på en række parametre, kig med herunder og se, hvordan din egen favorit af Kærgården, Lurpak, Bakkedal, Vores smørbart, Irma og First Price klarer sig. Vi tester 8 smørbare produkter fra de 6 mærker og der er også et par økologiske varianter med i smagstesten, men hvordan klarer de sig?

Metodisk testes de smørbare blandingsprodukter i en blindtest i vores standardiseret setup, hvor to dommere smagsbedømmer individuelt uden at udtrykke, hvilke intensiteter der udspiller sig i de testede produkter. Derefter fortæller dommerne, hvordan intensiteterne er bedømt indenfor en lang række sensoriske variable og til sidst gives en bedømmelse på en skala fra 1 til 6. Se resultaterne i Søndagsavisen s. 12, d. 1. til 3. jan. 2016, læs mere >> På Søndagsavisens nye portal for test kan du også se resultatet, 1. til 3. jan. 2016, læs mere >>

.
Læs mere om smagsprofilering af smørbare blandingsprodukter
i vores leksikon >>

..

Sådan fjernes fedtpletter og pletter med smør

Når uheldet er ude og margarine, smør eller et smørbart blandingsprodukter lander på tøjet eller duen, så er der råd at hente for at kunne opløse disse fedtpletter. Michael René er uddannet i fødevarekemi og har specialiseret sig i rengøringskemi og opløsning af pletter.

Rengøringsekspert Michael René har skrevet en solid guide til, hvordan du opløser og fjerner pletter med fedt, olie, smør og smørbare blandingsprodukter. Kig med her på pletvæk.dk >>

Pletvæk lille logo (new)

Smørbare blandingsprodukter som Kærgården og Lurpak

Et smørbart blandingsprodukt er kærnet smør blandet med olie, som vi kender det fra Kærgården og/eller Lurpak. Denne blanding af smør og olie medfører rent viskositetsmæssigt at teksturen er ændret til en mere smørbar og blød konsistens, som navnet antyder. Der er dog enormt stor forskel på, hvor godt de forskellige opskrifter og produkter opretholder konsistensen, så snart produkterne tages ud af køleskabet.  Konsistens og viskositet er enormt afgørende for oplevelsen af det smørbare produkt som Kærgåden, Lurpak eller øvrige smørbare produkter.

Derudover er der enormt stor forskel på, hvordan produkterne smager og opleves flavourmæssigt. Dette er dog meget naturligt for produkterne er jo produceret af en lang række forskellige produkter og opskrifter.

Sådan skal et smørbart blandingsprodukt smage

Det optimale smørbare blandingsprodukt er smagsmæssigt godt saltet med en svag syrlig tone, en dejlig cremet mundfornemmelse. Olien kommer svagt til udtryk uden oxiderede flavours.

error: