Søndagsavisen.dk: Smagsprofilering af cornflakes med og uden mælk

Søndagsavisen.dk: Smagsprofilering af cornflakes med og uden mælk

Lektor og fødevarekandidat Michael René kaster sig over en smagsevaluering og profilering af cornflakes sammen med Søndagsavisen og kandidat i human ernæring og husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen. Er du nysgerrig efter at læse og opklare, hvordan din egen favorit cornflakes tager sig ud i denne test, så kig med og læs vores anmeldelse af cornflakes. Praktisk er forsøget foretaget og udført som en blindtest, hvor alle produkter er hældt op på forhånd og nummereret, derefter har dommerne smagt, evalueret og nedskrevet alle noter og givet point hver for sig indenfor kategorien inden konklusionerne præsenteres for Søndagsavisens forbrugerredaktør Stine Daugaard. De forskellige cornflakes er evalueret både med mælk og uden mælk (RED. samme mælk til alle produkter). Samlet er der testet cornflakes fra følgende producenter: Kelloggs, Golden Bridge, Rema1000, Budget, Crownfield, Morgengry, Cornflakes og Änglamark Cornflakes. Søndagsavisen s. 12, d. 17. – 20. sep. 2015, se også webudgaven her >>

Sondagsavisen

Læs mere om smagsprofilering af cornflakes i vores leksikon >>

.

.

Spiser du den rigtige cornflakes?

Der er langt fra majsmarken til cornflakes i dit morgenmadsprodukt og måske tænker vi ikke nødvendigvis over den variation, der er på majskolber og på selve majsene på kolberne. Jeg synes det er unikt at se at størrelsen på cornflakesflager varierer enormt meget. Der er produkter, hvor der endda er plads til både de store majsflager, men der er også plads til de små majsflager. Samlet giver det en rigtig god variation, når vi kigger på selve måltidsoplevelsen, når vi indtager og nyder en portion cornflakes.

En anden faktor som også bidrager med enormt stor variation er selve ristningsgraden på de forskellige cornflakes og her er man nød til enten at læse en test eller selv prøve sig frem for at finde sin egen favorit. Der er både meget lysristede varianter uden særlig meget sirup eller karamel og så er der de meget mørkristede varianter, som medfører en lang række naturlige bitterstoffer, der passer rigtig godt ind sammen med det søde sirup, malt og/eller sukker, der også anvendes. Vurder selv om du netop spiser den helt rigtige cornflakes og se testen i linket øverst i artiklen – Bon appetit.

Annonce:

  • Klik og læs mere om avisen Information >>

.

.

error: