Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer rødbede

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer rødbede

Smagstest og smagsevaluering af rødbede er foretaget af Michael René, der tester disse med tidligere restauratør Claes Petersen, der har været indehaver af frokostrestauranten Restaurant Kronborg i København og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle rødbeder er testet som blindsmagninger, hvor der er hældt en række rødbeder op i en skål til dommerne, og så er skålene nummeret. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilken type af rødbede, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af rødbede – Vinderen er en dejlig saftig og en astringerende rødbede

Der er testet rødbeder fra hhv.: Løgismose, Meyers, Samsø, Beauvais, Freshona og Änglamark.

Testvinderen af rødbede

Vinderen i test af rødbede er nr. 2 (fra venstre) fra fotoet ovenfor nemlig: Änglamark – Økologiske Danske Rødbeder er købt i Kvickly. Rødbeden starter meget saftigt, men bliver lidt udtørrende til sidst. Den er egentlig meget delikat og meget simpel, men samtidig er den autentisk, fordi den er skåret i forskellige størrelser. Den er dejligt autentisk i formen. En traditionel rødbede i den gode klasse. Det er nok min favorit. Rødbeden får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

På en andenplads i testen af rødbede, der lander: Løgismose – Rødbeder Økologiske købt hos Netto, som er rødbede nr. 4 fra venstre i fotoet ovenfor. Rødbederne er mellembløde. De er syrlige, der godt kunne være peberrod tilsat. Rødbedesmagen bliver lidt overdøvet af de mange krydderier. Dog sidder rødbedesmagen solidt i munden bagefter og gør det, den skal. Rødbeden får 4 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 4. feb 2023 og 7. feb. 2023 online: klik og se testen her på Politiken.dk >>

Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Video: Smagstest af brunkager

Julens brunkager er ikke ens, når man kigger på sprødhed og julens lækre krydderier.

Klik, se traileren og se resultatet her >>

Smagstest af lakridskonfekt af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af lakridskonfekt

Klik, læs og se testen af lakridskonfekt >>

FAQ: Hvilken rødbede er den bedste?

👉 Hvilken rødbede er den bedste?

Der er stor forskel på smagen af rødbede i den store test i år 2023, der er vinderen en rødbede, der starter meget saftigt, men bliver lidt udtørrende til sidst. Den er egentlig meget delikat. Den er meget simpel, men samtidig er den autentisk, fordi den er skåret som den er. En traditionel rødbede i den gode klasse.

error: