Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer engelsk vingummi

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer engelsk vingummi

Smagstest og smagsevaluering af engelsk vingummi er foretaget af Michael René, der tester disse med Torben Bang, der har stået bag populære konditorier i Tivoli og Zoo og journalist Mikkel Bækgaard fra Politiken. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af engelsk vingummi. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle vingummier er testet som blindsmagninger, dvs. alle engelske vingummier hældt op i samme type af skål, der er nummeret. Det er journalisten, der tilrettelægger nummerering og servering. På den måde ved dommerne ikke hvilken engelsk vingummi, der er i hvilke skåle.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2023) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af engelsk vingummi – Kvalitet kan smages også i en blindtest

Der er testet engelsk vingummi fra hhv.: COOP, Bassetts, Nordthy, Salling og Mundgodt.

Testvinderen af Engelsk vingummi

Vinderen i test af engelsk vingummi er nr. 2 fra fotoet ovenfor nemlig: Bassets vingummi er købt i Netto. Denne vingummi er mere fast og gummiagtig i konsistensen. Der er noget at arbejde med for tænderne. Godt at de er seje frem for at være hårde. En lidt langsommere vingummi at konsummere, fordi du skal kæmpe lidt mere med tænderne. Den har en smag, der varer ved i munden. Den engelske vingummi fra Bassets får 6 tjektegn ud af 6 mulige.

Engelsk vingummi nr. 2 i testen af vingummi er fra: Mundgodt købt hos Aldi, som er nr. 5 fra fotoet ovenfor. Totalt nedtonet i farven. Så blød, at den nemt bliver siddende på tænderne. Kan godt lide, at smagen bliver hængende. Faktisk meget delikat. Den er mere sød end den er sur. Denne vingummi er enormt delikat. Engelsk vingummi fra Mundgodt får kun 3 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 24. jan. 2023 og link >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken engelsk vingummi er den bedste?

👉 Hvilken engelsk vingummi er den bedste?

Der er stor forskel på både konsistens, sødme og syre af de mange engelske vingummier, der er testet. I testen i år 2023, der er vinderen en engelsk vingummi der er mere fast og gummiagtig i konsistensen. Der er noget at arbejde med for tænderne. Det er godt at vingummierne er seje frem for at være hårde. En lidt langsommere vingummi at konsummere, fordi du skal kæmpe lidt mere med tænderne. Den har en smag, der varer ved i munden. Denne vingummi er blandt de bedste af dem alle.

error: