Tænk: Test af hummus af fødevareekspert Michael René

Tænk: Test af hummus af fødevareekspert Michael René

Hummus smager godt på et stykke lækkert brød eller som tilbehør i en delikat ret. Der er dog enorm stor forskel på de mange forskellige former for hummus, som sælges i markedet. Fødevareekspert Michael René tester hummus sammen med forbrugerrådet Tænk samt tilrettelægger og projektleder Gitte Sørensen. I smagspanelet er der tre garvede smagsdommere: Claus Lunding, Christine Bille og Michael René. Der er smagstestet 10 forskellige hummus fra dansk detailhandel. Artiklen er skrevet af journalist Lars Andresen.

Contents

Design i smagstest af hummus

De tre dommere udførte en blindtest af de mange produkter, dvs. alle produkterne var på forhånd portioneret i små kopper og nummeret. Så på den måde kunne dommerne ikke se eller vide, hvilke produkter, der gemte sig bag de mange kopper. Dommerne bedømmer individuelt, hvilke sensoriske deskriptorer, der er gældende for de enkelte produkter. Efter bedømmelserne af aroma, udseende, smag, flavour, mundfornemmelse, konsistens, eftersmag og flavour, så giver de tre dommere point til produkterne på en skala fra 0 til 10.

Annonce

Klik og find din næste bestseller her >>

Smagstest af hummus

Der er testet 10 produkter af hummus, se foto herunder:

Vinderne i smagstest af hummus, top 4 er placeret herunder på nedenstående foto. Produkterne er fra følgende producenter/labels:

Irma økologisk hummus (øverste højre hjørne)

Coop hummus (sort etiket på fotoet, nederste højre hjørne)

Vores hummus (øverste venstre hjørne)

Løgismose hummus med citron og spidskommen (gul etiket, nederste venstre hjørne):

Bon appetit 🙂

Artiklen er  publiceret d. 3. aug. 2020 i forbrugerrådets Tænks blad. Klik og se alle resultaterne >>

Hvordan fjerner man pletter med hummus?

Pletter med hummus kan opløses, men der er af og til en række ingredienser, der gør processen og metoden langt mere besærlig.

Klik og læs artiklen: fjern pletter med hummus (åbner i nyt vindue) >>

FAQ: Hvilke ingredienser er der i hummus?

👉 Hvilke ingredienser er der i hummus?

Der findes mange forskellige opskrifter på hummus, som er et efterspurgt tilbehør i mellemøsten. Hummus nydes til retter med brød, salater, o.lign. Hummus er bygget af ingredienser som Tahin (knuste og af og til ristede sesamfrø), olier som solsikke, oliven-, eller rapsolie, hvidløg, kikærter, salt og syre som citron m.fl. Kunsten ved en god hummus, det er af få den rørt og blendet helt glat og blød, men man kan godt mærke, når man får en delikat og velrørt hummus.

error: