Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer lasagne

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester og smagsevaluerer lasagne

Smagstest og smagsevaluering af lasagne er foretaget af Michael René, der tester disse med meddommer Christine Bille Nielsen, der er mangeårig kok og madformidler. Artiklen er forfattet af journalist Line Felholt fra Politiken.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, konsistens, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle lasagner er testet som blindsmagninger, hvor der er serveret lasagne på en række tallerkener til dommerne. Tallerkenerne er nummeret, så dommerne ikke ved hvilken type af lasagne, der bliver serveret. Det er journalisten der tilrettelægger udvælgelse af lasagne til denne test samt nummerering og servering.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af lasagne – “Sidst jeg prøvede en færdiglasagne røg den ud ad vinduet“.

Der er testet lasagner fra hhv.: Næmt, Løgismose, Hanegal (øko), Mamma Lucia, Meyers (øko) og Taste of the world.

Testvinderen af lasagne

Sidst jeg prøvede en færdigret som lasagne, der røg den ud af vinduet – eller rettere i overført betydning. Lasagne smagte frygteligt og blev ikke spist. Så jeg er meget spændt på, hvordan test af netop disse seks lasagner falder ud, men jeg er ved godt mod og tror på at produktudviklingsafdelingerne kan deres kram. Så jeg er meget spændt på, hvordan udvalget er her i år 2024.

Vinderen i test af lasagne er nr. 2 (fra venstre) fra fotoet ovenfor: Næmt købt i Netto. Det er en lasagne med synligt ost og kød. Den dufter dejligt af både oksekød og ost. En af de få velbalancerede lasagner når det gælder tilsætning af pasta, kød og ost. Savner en anelse mere tomat. En allround lasagne, som alle kan lide. En lasagne der får 5 tjektegn ud af 6 mulige, og den vinder på pris sammenlignet med andenpladsen nedenfor, som også får 5 tjektegn ud af 6 mulige.

På en andenplads i testen, der lander: Løgismose økologisk købt i Netto. Den er mørkere ’bagt’ og har derfor en dejligt mørk farve. Lasagnen dufter dejligt krydret med en aroma af lækre tomater. Der er godt med fyld af oksekød og tomat sammenlignet med flere af de øvrige lasagner. Det er ikke kun pasta. Der er en god balance mellem ost, kød og pasta. Denne lasagne repræsenterer alle grundsmagene, og det er delikat. Lasagnen får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen Politiken lørdag d. 16. mar. 2024 og 19. mar. 2024 online: klik og se testen her på Politiken.dk >>

Michael René mærker chilierne udfordrer….

Læs også: Smagstest af friske chilier

VIDEO: Klik og se testen af frisk chili >>

Smagstest af brunkager af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Video: Smagstest af brunkager

Julens brunkager er ikke ens, når man kigger på sprødhed og julens lækre krydderier.

Klik, se traileren og se resultatet her >>

FAQ: Hvilket lasagne er det bedste?

👉 Hvilket lasagne er det bedste?

Der er stor forskel på smagen af lasagne i den store test i år 2024. Vinderen er en lasagne med synligt kød og ost, som bidrager med en tydelig godt duft. Det er en af de få velbalancerede lasagner, når det gælder tilsætning af pasta, kød og ost. En allround lasagne, som alle kan lide.

error: