Søndagsavisen: Smagstest af blandede is, herunder alternativer til is

Søndagsavisen: Smagstest af blandede is, herunder alternativer til is

Smagstest af blandet is uden forskellige indholdsstoffer såsom gluten, laktose, fløde og mælk i et forsøg på at reducere energiindholdet er foretaget af fødevareekspert Michael René, der smagsevaluerer vaffelis i samarbejde med Søndagsavisen og Journalist Louise Poulsen. Samlet er der testet og prøvesmagt blandet is i blindtest af to smagsdommere. Der hver især har bedømt alle de blandede is, hver for sig indledningsvist og dernæst har de præsenteret deres bedømmelser i plenum sammen med deres karakter på en skala fra 0 til 6, hvor 6 er udtryk for “Fremragende”. Der er testet vaffelis fra følgende producenter Premier, Frisko, Løgismose, Cheasy, Isis, Chriis, Irmas, lovice m.fl. Se den store smagstest af blandet is her i søndagsavisen s. 12., 18-20. aug. 2016, artiklen online >> Se også søndagsavisen side 12.

SondagsavisenSe vores smagsdeskriptorer for smagstest af blandet is i vores leksikon >>

Smagstest af blandede is – Sådan smager de bedste is

Følelsen af et blødt bid, der arbejder sig igennem den delikate is, her skal der indfries en forventning og af smagen af de forskellige istyper, skal være dominerende. En mynteis skal smage kraftigt af mynte og ikke blandes med alle mulige andre smage som fersken eller appelsin, hvis det er en grøn mynteis, der præsenterer sig og så fremdeles.

Den perfekte is formår at opfylde forventningen til fulde, ligner det en lakridsis skal lakridsen være repræsenteret fuldt ud, men der skal også være plads til at vaniljen eller chokolade og kakao kan komme til udtryk, i de tilfælde, hvor det er en kompleks is med flere smagskomponenter.

De is vi smagte havde en base af vanilje og her skal alle isene naturligvis have en god smag af vanilje og gerne synlige sorte vaniljekorn, der giver en sus af autencitet, så man lander i sine barnesko  og stirre op mod disken i iskiosken et kort øjeblik, når man arbejder sig gennem sin blandede is. Kommer alt dette til udtryk, så har man fundet en virkelig god og konkurrencedygtig is i vaniljegenren og de tilsatte ingredienser, frugter, grønne krydderurter, lakrids, chokolade o.lign. skal være repræsenteret smagsmæssigt til et troværdigt niveau.

..

Annonce: Mangler du en god bestseller? Så klik her >>

Derfor dumper de hjemmelavede is af og til en smagstest

I dag findes der et væld af konsistensforbedrende tilsætningsstoffer, der sikre en dejligt cremet og flødet is. Det har det resultat, at når man så får en rigtig hjemmelavet is, så synes, man måske at der mangler noget. Fødevareekspert Michael René har ofte set i smagstest af is, at de hjemmelavede is lander i bunden af skalaen. Det er en cadeau til fødevareproducenterne og fødevareingeniørene, at de har formået, at lave en virkelig dejlig og cremet is, med det resultat, at vi synes, at de almindelige og hjemmelavede is er kedelige.

error: