Søndagsavisen: Chilipeanuts, hvilken er den bedste peanuts?

Søndagsavisen: Chilipeanuts, hvilken er den bedste peanuts?

Smagstest af chilipeanuts er det en stærk omgang for smagsløgene? Fødevareekspert Michael René har smagt sig igennem stribevis af varianter af peanuts med chili. Som udgangspunkt skal en god chilipeanuts markere sig mht. chilismag, jeg bryder mig ikke om at være i tvivl om der virkelig er tilsat chili. En chilipeanuts skal markere sig og udfordre mine smagsløg med en brændende chilismag.

Chilipenuts

Praktisk er der smagtestet chilipeanuts fra flere varianter som hhv. COOP, Snack Foods, Chili Nuts, Hot Chili Peanuts, Snack Nuts og Earth Control. Kig med og læs hvordan din egen favorit klarer sig i vores store test af Chilipeanuts.

Praktisk er chilipeanuts smagstestet i en blindtest, hvor 2 smagsdommere smagstester peanuts med chili nummeret og hældt op i hvide plastikkopper, så det er umuligt at genkende et specifikt produkt, men samtidig muligt at bedømme, og se både farve og få et ordentligt indtryk af de forskellige chilipeanuts. De to dommere bedømmer hver især og skriver deres bedømmelse ned på et stykke papir og smager sig frem og bedømmer et produkt ad gangen og skyller efter med dansk vand, agurk og knækbrød for at nulstille smagsløg. Efter en profilering af hvert produkt, giver dommerne hvert enkelt produkt karakter fra 0 til 6 point. Til sidst fremlægger begge dommerne smagsresultaterne for Søndagsavisens udsendte medarbejder journalist og/eller redaktør og så præsenteres de individuelle point fra hver enkel dommer og produkterne får et gennemsnitligt antal point, hvis der er små uenigheder i bedømmelsen, men der er som regel overraskende enighed.

Til sidst, når alle produkter er bedømt, så præsenteres dommerne for de smagte produkter og så kigges varedeklarationerne igennem, og der kommenteres på de enkelte varedeklarationer. Resultatet kan ses i Søndagsavisen s. 12, d. 25. feb. til 28. 2016, læs mere >> Resultatet kan ses på Søndagsavisens testportal, 25. feb 2016, læs mere >>

Chilipeanuts .
Læs mere om smagsprofilering af chilipeanuts 
i vores leksikon >>

..

Chilipeanuts og E-numre

Er der E-numre i chilipeanuts, det er jo bare peanuts, krydderi, olie og chili eller hvad? Umiddelbart var der to E-numre i de produkter vi kiggede på, og de er listet og deres funktion er forklaret herunder:

E160c Paprikaekstrakt, rødt farvestof i paprika, farvestof. Giver chilipeanuts en mere rød og orange farve.

E330 Citronsyre, surhedsregulerende og stabilisator, samt indirekte antioxidant. En naturlig del af citroner. Citronsyre (E330) binder naturlige metaller i chilipeanuts, så eventuelle naturlige antioxidanter fra de tilsatte krydderier kan virke mere effektivt, dertil virker citronsyren naturligt pH Justerende og konserverende i disse chilipeanuts. E330 er en af de hyppigst anvendte E-numre i fødevarer til syrning af produkterne.

.

Annonce

.

 

error: