Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester light cola

Politiken: Fødevareekspert Michael René smagstester light cola

Fødevareekspert Michael René smagstester cola sammen med Politiken og et par meddommere. I denne første test smagstester vi light cola. Kig med og se hvilket cola light produkt, der scorer flest point i testen. Kan man i virkeligheden lave en god cola, der smager autentisk af sukkersødet cola eller kan man lave en light cola, der ikke har en bismag af kunstige sødemidler. Læs med herunder og få svaret, 23. feb. 2016, læs mere >>

politiken_logo   .

Klik og se vores leksikon med smagsdeskriptorer af Cola light og Cola med sukker >>

.

Fødevareekspert Michael René har store forventninger til dagens smagning

Som udgangspunkt forventes smagen af light cola at bidrage med et par varianter med en mere bitter og tør eftersmag og måske endda også en kunstig sødet smag af sødemiddel, som ikke rigtig formår at overbevise os om, at det kunne være smagen af sukker, som vi drikker. Helt overvordnet forveneter vi også en stor variation i syretypen og intensiteten af syresmagen fra mild syrlig til skarp syrlig. Dernæst forventes, som beskrevet, en naturlig variation i typen af sødme. Endelig forventes der en tenderende variation i hhv. tørhed og den boblende mundfornemmelse af kuldixid i colaen.

Bøger.org - logoAnnonce: Find en ny bog og bestseller her >>

.

E-numre i cola

Der er to klassiske E-numre i light cola og det er hhv. grundsubstansen i cola, nemlig fosforsyre og dernæst er der ofte også tilsat citrat, som er et salt af citronsyre, men som navnet angiver, så er det tilsat som et salt og opløst i colaen. De to E-numre har den primære funktion at syrne produktet, så cola er mikrobielt stabilt, med en dejlig syrlig nuance af de to typer af tilsat syre. De to E-numre, der er tilsat opskriften på cola er:

E338: fosforsyre.

E331: natriumcitrat (syrner, konservere og justere den syrlige smag).

Det er helt normalt, at justere vores fødevarer med flere typer af syre for at ramme den smagsmæssige bedste syrlige profil for et fødevareprodukt. Et eksempel på et et produkt, hvor fødevareekspert Michael René tidligere har erfaret i smagsevalueringer, at producenterne gerne bruger både 3, 4 og/eller 5 forskellige typer af syre er “Majonnaise”. Fødevareproducenterne anvender flere typer af syre for at opretholde et mikrobiologisk optimalt og stabilt produkt, men også for at ramme den rigtige og klassiske syrlige profil, der kendetegner en god klassisk smag og samtidig en smag, der ikke giver sure miner og en ubehagelig smag eller mundfornemmelse.

.

error: