Opskrift på bananis af fødevareekspert Michael René

Opskrift på bananis af fødevareekspert Michael René

Opskrift på bananis af fødevareekspert Michael René. Brune bananer er tidligere blevet vist at være den frugt, der bliver smidt mest ud af (videnskab, 2018). På den baggrund giver det god mening at finde anvendelsesmuligheder for den brune banan, som vi nemt smider i bioaffald. Vi tester en opskrift og sammenligner opskriften lavet på hhv. brune og gule bananer, og hvilken opskrift er bedst og kan de brune bananer i virkeligheden bruges til noget lækkert?

Brug dine brune bananer i stedet for at smide dem ud

Klik herunder og se testen og ikke mindst resultatet:

Opskrift på bananis baseret på brune bananer – brug dine gamle brune bananer

Opskrift på is lavet på brune bananer:

3 brune bananer

3 spsk fløde (alternativt kan du anvende plantebaseret drik som havredrik, sojadrik mandeldrik, risdrik o.lign. eller forskellige former for mælk)

Fremgangsmåde, se video.

Mindsk madspild og brug dine brune bananer til en delikat is. Smid ikke ud, men anvend di madaffald i videst muligt omfang. Dog uden at kontaminere familien elller dig sselv med uønskede skimmelsvampe, bakterier eller virus. Bon appetiti.

Kilder

Videnskab.dk (2018). Her er de syv frugter og grøntsager, vi smider mest ud. Link: https://videnskab.dk/krop-sundhed/her-er-de-syv-frugter-og-groentsager-vi-smider-mest-ud

error: