Kaffeafhængig – En måned uden kaffe, hvordan føles det egentlig?

Kaffeafhængig – En måned uden kaffe, hvordan føles det egentlig?

Fødevareekspert Michael René tog udfordringen op, for at teste om det er muligt at stoppe med at drikke kaffe i 4 uger fra den ene dag til den anden. Det skal måske lige indskydes at Michael René er flittig kaffedrikker og drikker kaffe døgnet rundt, hvilket gør forsøget endnu mere interessant – Et forsøg han måtte prøve.

Kan det lade sig gøre at stoppe med at drikke kaffe fra den ene dag til den anden? Hvilke konsekvenser har det? Bliver man helt vildt træt eller modsat helt vildt frisk? Jeg lader svaret stå et øjeblik og introducerer, hvordan de første dage gik.

.

Contents

De første dage uden kaffe

Selve det at stoppe med at drikke kaffe er ikke svært, og det er lettere at stoppe, hvis der er en rimelig bagkant på forsøget. Men de første tre dage startede med en dundrende hovedpine, og Michael René har normalt aldrig hovedpine. Hovedpinen kom snigende efter et lille halvt døgns tid. Michael René startede med at drikke et par kopper “the” hist og pist, som en form for kompensation for den varme kaffe, men selvom, der også er koffein i the, så er indholdet ikke tilstrækkeligt til at give den vanlige stimulans fra kaffens koffeinindhold.

Et uheld

En de væsentlige elementer, ud over hovedpinen, var det faktum, at der opstod en voldsom tørst, modsat normale dage, hvor der drikkes masser kaffe. Det er jo meget positivt, for på den måde er det jo meget nemmere at drikke masser af godt vand, hvilket kun kan anbefalet. Så det taler for at stoppe med at drikke kaffe eller i det mindste at skrue ned for forbruget.

Michael René faldt i en enkelt gang, hvor vanen meget billedligt styrede slagets gang. Michael René arbejder på flere lokationer til daglig og cykler mellem lokationer mange gange om ugen i sit job som lektor på Professionshøjskolen Metropol. Og netop i afdelingen på Nørrebro, der tog vanen over, og Michael René fik  hældt en kop kaffe op, som blev drukket mens han styrtede rundt til øvelser med studerende. Først da koppen var tom opdagede han, at han var faldet i med denne ene kop kaffe. Tænk at vanen kan være så fastgroet, at en ellers rimelig let opgave kan styres så kraftigt af vanens magt. Det er vildt, og det er der sikkert mange mennesker, der kender fra andre typer af test og forsøg, hvor man knokler med at bryde vanen for at gøre forskellige ting på en ny måde, end det man plejer at gøre.

kaffeInstant kaffestempelkande
espressomaskinekaffekvaeaernmoccamaster

Se et udvalg af espressomaskiner, kaffemaskiner og stempelkander lige her >>

..

Træt eller frisk?

Bliver man mere træt eller frisk? Ja det er et godt spørgsmål, som er svært at svarer entydigt på i denne lille test, specielt set i lyset af at testen er kørt i den travleste periode i Michael Rene´s semester. Men umiddelbart blev han ikke påvirket af den manglende koffein. Han kunne stadig sidde ubesværet og læse og skrive på PowerPoints, artikler og andet skribentmæssigt arbejde også til sent om aftenen uden problemer – uden kaffen. Så nej man bliver ikke umiddelbart mere træt uden koffein.

Hvordan er det at starte på at drikke kaffe igen?

Efter at Michael René er startet på at drikke kaffe igen, er der ikke de store følger, ingen hovedpine, intet ubehag, dog skal det siges at Michael René aldrig har problemer med at falde i søvn om aftenen, men her efter opstart af kaffedrinkningen, der måtte han kigge lidt længere tid op i loftet end vanligt indtil søvnen indfandt sig.

Kaffepletter – Se hvordan du fjerner pletter med kaffe lige herKaffe-manchas-de-caf-2-494521-m

Det er meget nemt at spilde kaffe, og det kommer der gode mørke pletter af. Se den store pletguide til, hvordan du får bugt med pletterne. Klik og læs hvordan du fjerner du kaffepletter her >>

.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

.

 

error: