BT: Smagstest af fastelavnsboller

BT: Smagstest af fastelavnsboller

Smagstest og smagsevaluering af fastelavnsboller er foretaget af Michael René, der tester disse i samarbejde med BTs journalist Maren Urban Swart. Testen er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

Praktisk er der testes 6 forskellige typer af fastelavnsboller. Der er analyseret og bedømt på sensoriske kategorier såsom: aroma, smag, mundfornemmelse, flavour og eftersmag og efterflavour. Alle fastelavnsboller er testet som blindsmagninger. Det er journalisten der tilrettelægger nummerering og ophældning. På den måde ved dommeren ikke hvilken fastelavnsbolle, der smagstestes.

Sensorisk baggrund

Michael René har arbejdet med sensorik siden 1998, hvor han fik sit første kursus i sensoriske analyser på Novo Nordisk og afdelingen for “Baking development” i Bagsværd. Dertil har Michael René arbejdet med sensorik gennem hele sin universitetstid gennem de mange fag på universitet, men også i sit arbejde som professionel smagsdommer hos det lokale sensoriske laboratorium på KVL ~ Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (i dag benævnt som Københavns Universitet). Sidst men ikke mindst har han undervist i sensorik siden 2007 og frem til dag (år 2022) og har skrevet 2 bøger om sensorik i 4 udgaver. Klik her og se omtale af bøgerne om sensorik >>

Annonce

Smagstest og smagsevaluering af fastelavnsboller – Alt fra kedelig til eksperimenterende delikat kvalitet

Der er testet fastelavnsboller fra hhv.: Lagkagehuset, Emmerys, Rhein van Hauen, Føtex, Andersen Bakery og Superbrugsen Brødcoorporativet.

Testvinderen – Årets fastelavnsbolle

Vinderen i test af fastelavnsboller er fra Brød Cooperativet fra COOP. Du får en fastelavnsbolle, der har en sprød wienerbrødsskorpe, god creme, fløde, kirsebær og chokolade. Delikat og en klassiker, der altid holder. Fastelavnsbollen får 6 ud af 6 stjerner.

Fastelavnsbolle nr. 2 i testen er fra: Andersens Bakery. Fastelavnsbollen er et kunstværk uden lige, med en sprød kagebund i toppen af kagen med rabarberstøv. Kagen har en tynd fast bund toppet med wienerbrød med en delikat rabarbercreme – absolut en delikat fastelavnsbolle, hvis man gerne vil udfordre klassikeren. Fastelavnsbollen fra Andersens Bakery får 5 ud af 6 tjektegn.

Læs hele testen og se alle resultaterne i avisen BT lørdag d. 5. feb. 2022, læs mere og se videopræsentationen >>

https://www.bt.dk/forbrug/hypede-luksusboller-faar-taev-den-er-for-toer

Hvad synes folk om prisen på fastelavnsboller? Er de blevet alt for dyre, klik og læs mere her >>

Smagstest af softkernerugbrød af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af softkernerugbrød

Klik, læs og se videoen med den store test af softkernerugbrød >>

Smagstest af fløde af fødevareekspert Michael René for Politiken.

Læs også: Smagstest af fløde

Fløde er ikke helt ens, når man kigger på cremethed og flødet mundfornemmelse samt smag, der er lidt forskel på sødme, syre og mundfølelse.

Klik og se resultatet her >>

FAQ: Hvilken fastelavnsbolle er den bedste?

👉 Hvilken fastelavnsbolle er den bedste?

Der er stor forskel på smag, flavour og konsistens i den store test af fastelavnsnboller. I testen i år 2022, der vinder fastelavnsbollen fra Brødcooperativet med en solid og rig smag af creme, hindbærmarmelade, fløder, chokolade og lækkert wienerbrødsknas absolut en sikker vinder.

error: