Beboerbladet: Smagstest og smagsevaluering af finvalsede havregryn af fødevareekspert Michael René

Beboerbladet: Smagstest og smagsevaluering af finvalsede havregryn af fødevareekspert Michael René

Havregryn er både lækre og sunde, men af og til så får man købt en variant, der er melet og klæg i konsistensen ved en fejl. Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer og smagstester finvalsede havregryn fra danske supermarkeder med beboerbladet.dks journalist Mette Lauth. Så nu kan du nemt se, hvilke gryn du bør investere i næste gang du handler.

Der testes 9 forskellige finvalsede havregryn samlet. Der er testet finvalsede havregryn indkøbt i hhv. Rema1000, Änglamark (økologisk), Øgo (økologogisk), OTA Solgryn, Axa, Lidl, Menu First Price, Kornkammeret (økologisk) & Havregryn fra Aldi.

Vi kan afsløre, at det er posen med finvalsede havregryn fra Menu First Price, der løber med sejren som den mest smagsfulde af dem havregryn alle. Så i dette tilfælde er der ikke umiddelbart sammenhæng mellem god smag og pris. Artiklen publiceres i Beboerbladet.dk d. 7. sep. 2018, læs mere >> Se også resultatet her på side 31 >>

Beboerbladet har 500.000 læsere pr. udgivet eksemplar. bladet udgives fire gange om året. Dertil publiceres artiklerne også på nettet, hvor der løbende kommer nyheder og historier på.

.

Klik og se alle smagsparametre for havregryn i vores leksikon lige her >>

.

Annonce
 

Smagstest af finvalsede havregryn af fødevareekspert Michael René

Den gode havregryn har en autensitet med gode nuancer af frisk havre, mandel og hasselnød. Konsistensen bør være balanceret og bastand men ikke for støvet og melet. Grynene bør også have en moderat sødme.

Praktisk er de finvalsede havregryn smagstestet i en blindtest, hvor 2 smagsdommere smagstester finvalsede havregryn nummeret og hældt op i hvide skåle, så det er umuligt at genkende et specifikt produkt, men samtidig muligt at bedømme, og se både farve og få et ordentligt indtryk af de forskellige havregryn. Der er afmålt en deciliter havregryn i hver prøve til dommerne og dommerne tilsætter en deciliter mælk, når de starter med at bedømme havregrynene, som man ville gøre derhjemme.

De to dommere bedømmer hver især og skriver deres bedømmelse ned på et stykke papir og smager sig frem og bedømmer et produkt ad gangen og renser munden mellem hver smagning for at nulstille smagsløg. Efter en profilering af hvert produkt, giver dommerne hvert enkelt produkt karakter fra 1 til 5 point. Til sidst fremlægger begge dommerne smagsresultaterne for Søndagsavisens udsendte medarbejder journalist og/eller redaktør og så præsenteres de individuelle point fra hver enkel dommer og produkterne får et gennemsnitligt antal point, hvis der er små uenigheder i bedømmelsen, men der er som regel overraskende enighed.

Annonce:

Bøger.org - logo

error: