Søndagsavisen: Smagstest og smagsevaluering af rødkål – Bedste rødkål til juleanden

Søndagsavisen: Smagstest og smagsevaluering af rødkål – Bedste rødkål til juleanden

Fødevareekspert Michael René smagstester rødkål med journalist Maren Urban Swart for Søndagsavisen. En af de mange rødkål dufter af jul og kalder på anden, mens en af de andre er kedelig og vandet. Vil du sikre dig den bedste rødkål til juleanden, flæskestegen, julemedisteren m.fl., så se resultaterne fra den store test publiceret d. 21. dec. 2017, læs mere >>

Klik og læs smagsprofilerne til rødkål her >>
.7

.

.

Annonce:

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

 

Hvad giver den flotte farve i rødkål?

Rent kemisk er det anthocyanidin, som giver den flotte lilla farve i rødkål. Anthocyanidin er et molekyle uden nitrogen, men med et kemisk bundet glukosemolekyle eller andet monosaccharid. Dette medfører at du let kan påvirke farven i din rødkål, hvis du tilsætter en syre eller en mere basisk fødevarer eller ingrediens. Er pH syrlig er væsken rød, men hvis rødkålssaften omkring rødkålen er mere basisk, så bliver væsken blå, grøn eller gul.

Rødkål

.

Sådan skal den bedste rødkål smage

Den optimale rødkål har en god balance mellem eddike og sødme. Der skal være lidt kålagtigt bastant bid i kålen og den må ikke være blød. Dertil elsker jeg når rødkålens udskæring varierer, det giver en mere autentisk rødkål, nærmest et hjemmelavet touch.

.

Fjern pletter med rødkål

Er du uheldig og får du pletter på tøjet med rødkål, så er der råd at hente. Se vores store artikel på pletvæk.dk og se vores test på vores web Tv herunder med gode råd og erfaringer til, hvordan du nemmest opløser rødkål fra dit tøj.

Pletvæk lille logo (new)

error: