Søndagsavisen: Smagsevaluering af Makrel med tomat og mayonnaise

Søndagsavisen: Smagsevaluering af Makrel med tomat og mayonnaise

Smagstest af makrel med tomat og mayonnaise er foretaget af fødevareekspert Michael René som tester makrel med tomat og mayonnaise i samarbejde med Søndagsavisen. Kig med og se hvor din favorit makrel med tomat lander i feltet. Samlet er der testet makrel i tomat med mayonnaise fra producenter som Gråsten Makrelsalat, Mayo Makrel Salat, Makrel salat (fra Fakta), Vores makrelsalat, K Makrel Salat, Egelykke, X-tra Makrelsalat, Pålægsmesteren Makrelsalat, side 12 i Søndagsavisen, 9. jun. 2016, læs mere >>
Sondagsavisen.
Se vores leksikon over deskriptorer for smagstest og smagsevaluering af makrel med tomat og mayonnaise >> 

.

.

Makrel med tomat og mayonnaise – Tomatsaucen og mayonnaisen er enorm varieret

Makrel med tomat og mayonnaise er helt naturligt meget forskellig både med hensyn til smag af makrel, herunder også i forhold til syrningsgraden, samt hvilken konkret syre, der anvendes som konserveringsmiddel. Mayonnaisen  varierer også fra det mere milde syrlige til det mere skarpe eddikesyrlige smag i mayonnaisen og makreltomaten. Dette medfører en enorm stor forskel på de syrlige noter i smagen. Dertil er konsistensen en afgørende faktor, hvor der blandt de testede produkter er enorm stor forskel. Der er smagt fisk, der sælges i store hele stykker, mens andre varer med makrel sælges, som en blanding af mange små blandende størrelser af fiskestykker.

En af de områder hvor der er en enorm stor forskel det er konsistensen af tomatsaucen i dåserne med “Makrel med tomat og mayonnaise”. Tomatsaucen varierer fra en mere vandet sauce til en markant og tyk sauce til en nærmest ketchupagtig konsistens. Der er ligeledes enkelte produkter med makrel i tomat, hvor tomatsaucen godt kan indeholde spor af sennep, hvilket giver en naturlig bitterhed og i smagen, samt lækre krydderier som balsamicoeddike og peber, hvilket medfører en delikat krydring af produktet.

..

Bøger.org - logo

Annonce: Mangler du en god bestseller? Så klik her >>

Tomatsauce i makrel er så vigtig

En god makrel med tomat og mayonnaise, der er tomatsaucen så væsentligt for at kunne forene den faste bastante makrel med den flydende delikate umami, salte og let syrlige samt til tider krydret tomatsauce. Tomatsaucens viskositet er altafgørende sammen med smagen for at fuldende den gode oplevelse.

Se hvorfor “Makrel i tomat” kan inddeles i 2 kategorier?

I de mange produkter og dåser med Makrel med tomat og mayonnaise, som er testet er der naturligvis forskellige procentvise angivelse af makrel. De billige produkter med makrel i tomat er fyldt med mange små makrelstykker, der giver et billede af at det blot er makrelrester, der er hældt i dåsen og tilsat tomatsauce, mens de lidt dyrere varianter præsenterer sig ganske flot med store reelle store stykker fisk, der er enkle at håndtere og servere på en god rugbrødsmad.

Det skal dog siges, at der ikke forekommer nogle luksusmakreller på markedet, det er som om at kategorien af makrel med tomat og mayonnaise er konstant og opdelt i to kategorier, den moste billige udgave og en traditionel udgave med større makrelstykker. Både den billige udgave og den lidt dyrere er begge tilsat både tomatsauce, tilsætningsstoffer og enkelte indeholder også kartoffelmel som stivelse i saucen. Så samlet er der ikke den store variation her.

error: