Søndagsavisen: Smagsevaluering af kakaomælk

Søndagsavisen: Smagsevaluering af kakaomælk

Kakaomælk er enormt lækkert og kan få os alle til at mindes gode stunder i barndommen med varm kakao i hyggeligt selskab hos vores bedsteforældre, sammen med mor og far eller hos vores gode venner og veninder. Der er intet som en velsmagende god kop kakaomælk enten uden fløde på toppen eller med et lille pift af en god frisk piskefløde.

Fødevareekspert Michael René smagsevaluerer kakao for Søndagsavisen sammen med Preben Vestergaard Hansen. Se hvilken kakaomælk, der vinder testen, og se hvordan din egen favorit kakaomælk klarer blindsmagningen hos dommerpanelet. Søndagsavisen d. 27 – 29. nov. 2015, Søndagsavisen s. 12, læs mere >>

Contents

Kakaomælk

Chocolate

.

Læs også sådan fjerner du pletter med kakao og kakaomælk >>

Pletvæk lille logo (new)

.

Samlet har vi testet kakaomælk fra hhv. Matilde, Øllingegaard, Xtra, Budget, Cocio, Milbona og kakaomælken fra Rema1000. Der er desuden testet to økologiske varianter af kakaomælk. Kig med og se, hvordan din favoritkakaomælk klarer smagstesten i ugens udgave af Søndagsavisen.

Overordnet set, er der stor forskel på de forskellige kakaomælk, smagen rangerer fra det søde og mælkede til det mere bitre og mindre sødlige. Der er også kakaomælk med toner af chokolade. Kig med og se, hvordan din kakaofavorit klarer sig i den store test.

.
Læs mere om smagsprofilering af kakaomælk i vores leksikon >>

 

 

.

Ingredienser i kakaomælk fra supermarkedet

Mælk, fedt, sukker, kakao, emulgator (E471) og stabilisator (E407 og E412).

.

E-numre i kakao

E407 Carrageenan er en stabilisator, der stabiliserer en opløsning og hindrer bundfældning i dressinger og i kakao. I kakaomælk bundfældes kakao og carrageenan hindre bundfældning af kakaopulver i kakao. Carrageenan anvendes også ofte i is.

E410 Johannesbrødkernemel er et fortykningsmiddel og stabilisator, der forbedre konsistens og binder vand.  Johannesbrødkernemel  udvindes fra johannesbrødtræets frø (fra middelhavet).

E412 Guargummi, er et kulhydrat der virker som fortykningsmiddel og stabilisator. Guargummi udvindes fra frøene fra guarplanten (bælgplante).

E471 Mono- og diglycerider virker som emulgatorer og stabilisatorer, som emulgerer vand og fedt, samt stabiliserer ingredienser til en homogen blanding.
.

error: