Søndagsavisen: Vasker du fingre inden du laver mad? Se de chokerende tal….!

Søndagsavisen: Vasker du fingre inden du laver mad? Se de chokerende tal….!

Fødevareekspert Michael René svarer på spørgsmål omkring god køkkenhygiejne for søndagsavisen og journalist Mary Bess Rosing. Hvad er god køkkenhygiejne egentlig se vores undersøgelse, der dokumenterer, hvor mange eller få, der rent faktisk altid vasker fingre før de laver mad. Søndagsavisen s. 26, d. 22. apr. 2016 og Søndagsavisen online, 22. apr, læs mere >>

Sondagsavisen

Se hvor mange eller få der vasker hænder inden de laver mad

Søndagsavisen har undersøgt, hvor mange der vasker fingre lige inden de laver mad og tallene, som dog er fra 2012, er stadig chokerende. Kun 64 % vasker hænder lige inden de laver mad. Dvs. 1/3 af alle, der laver mad vasker IKKE hænder i henhold til den YouGov undersøgelse som Søndagsavisen har bestilt. Fødevareekspert Michael René beskriver at risicien består i muligheden for at få kontamineret sine fødevare med uønskede patogene bakterier, der i værste fald medfører en fødevareinfektion. Dertil er der også mulighed for at give bakterierne mulighed for at kunne producere uønskede toksiner, der i værste fald kan give dig en forgiftning.

Fødevareekspert Michael René

Michael René arbejder på pletvæk.dk, hvor han skriver om hygiejne, rengøring og fødevarevidenskab herunder præsenteres også infektionstallene og gode løsninger på, hvad du kan gøre for at optimere og justere din hygiejniske vaner og uvaner og derved opnå en stor effekt med ganske få men måske svære indsatser. For det er svært at ændre uvaner.

Pletvæk lille logo (new)

Der kan gøres meget på dette hygiejniske fagfelt. Hygiejne-, rengørings- og fødevareekspert Michael René giver dette bud på en effektiv løsning. En af metoderne til at få indkorporeret hygiejne og rengøring, dybere i danskernes liv og bevidsthed, kunne være at krydre madprogrammer på Tv med hygiejnisk og rengøringsteknisk viden. Ikke den gamle skole med gummihandsker og en kedelig husmoder, men lad os få noget interessant brugbar viden og reportage ind i disse programmer, og lad os gøre det lidt sexet. Hvem ved måske kan vi gøre en forskel og få knækket kurverne med symptomer og sygdomstilfælde hos familien Danmark. Kontakt os gerne, så drøfter vi muligheder for at gøre en forskel.

 

error: