Søndagsavisen.dk: Smagstest af dessertpandekager

Søndagsavisen.dk: Smagstest af dessertpandekager

Dessertpandekager er altid utrolig lækre at lave, når der kommer gæster på besøg, men hvordan smager convenience dessertpandekager fra supermarkedet egentligt? Fødevareekspert Michael René har testet dessertpandekager i samarbejde med Søndagsavisen. Se hvordan de forskellige dessertpandekager smager i vores test, 7. apr. 2016, Søndagsavisen s. 12 og online på søndagsavisen.dk, læs mere >>

Sondagsavisen.

Klik her for at læse om deskriptorer for dessertpandekager i vores leksikon her >>

.

Dessertpandekager overrasker, se hvilke der er smagsevalueret i vores smagstest?

Der er stor forskel på, hvordan de forskellige dessertpandekager smager i smagstesten, der er bedømmt som en blindtest med to smagsdommere, som hver isæt har smagsbedømt de to serier af pandekager individuelt, og derefter er der givet point. Den ene af de erfarne smagsdommer er fødevareekspert Michael René.

Samlet er der smagsevalueret dessertpandekager fra en lang række mærker som hhv. COOP, Chef Select, Smart Cooking, Frida, Frist Price, Princip, Creapan og X-tra. Hvilken af disse dessertpandekager køber du derhjemme? Se hvilken, der smager bedst i linket til vores smagstest øverst i artiklen.

E-numre i dessertpandekager

Når man laver pandekager hjemme i husholdningen, så er der ikke andet end æg, mælk, mel, smør og salt i pandekagerne, enkelte tilsætter dog også sukker og vanilje for at søde og krydre pandekagerne lidt op. De fleste af os kan også lave både madpandekager (uden sukker og vanilje) samt dessertpandekager med løs hånd uden at veje af. Du pisker jo blot æg, sukker, vanilje og tilsætter mel og så røres der smør og mælk i pandekagerne.

I convenience dessertpandekager er der – helt naturligt flere ingredienser, så de kan holde sig friske og holde form og smag til vi køber pandekagerne. Herunder er gengivet indhold samt E-numre fra en enkelt af de dessertpandekager vi smagte.

Indhold i én af de mange pandekager vi smagte: Vand hvedemel, sukker, vallepulver, mælk, æg, rapsolie, rugmel, boghvedemel, salt, hævemidler som E500 og E341 samt surhedsregulerende midler som E330 og E575 og endeligt et konserveringsmiddel som E202. Herunder er funktion og navn beskrevet kort for de fem E-numre.
.

Bøger.org - logo

Annonce: Mangler du en god bestseller? Så klik her >>

.

Funktion og navn af E-numre i dessertpandekager

E202 Kaliumsorbat er et effektivt konserveringsmiddel, der anvendes i dessertpandekaagerne for at sikre at pandekagerne er modstanddygtige mod eks. skimmel, gær og uønskede bakterier.

E330 Citronsyre er et surhedsregulerende tilsætningsstof, der tilsættes for at syrne dessertpandekagerne, så de ikke angribes af uønskede mikroorganismer. Det virker også som stabilisator i produkterne og E330 sørger for at alle ingredienser stabiliseres i opløsningen og derved virker effektivt. Dertil virker citronsyre også som antioxidant.

E341 Calciumphosphat er et surhedsregulerende middel samt en antioxidant. Calciumphosphat syrner pH så mikroorganismer ikke kan vokse så godt, og så binder det metalioner, så der ikke forløber en oxidation af salte og mineraler og derved opnår dessertpandekagen en antioxidativ effekt.

E500 Soda, Na2CO2 kaldes også tvekulsurt natrium NaHCO2 og stoffet et naturligt forekommende mineral i naturen. Det anvendes her som et hævemiddel (natron), og det virker sammen med et surt tilsætningsstof, som i dette tilfælde kan være både E202, E330 og E341.

E575 Glucon delta lacton binder metaller og sikre mod oxidation initieret af mineraler og salte.

.

.

error: