Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering og profilering af appelsinmarmelade

Søndagsavisen.dk: Smagsevaluering og profilering af appelsinmarmelade

Er du også fan af en god appelsinmarmelade, så er vores test af 8 forskellige appelsinmarmelader noget for dig. For vælger du den bedste appelsinmarmelade på markedet? Har du smagt de forskellige appelsinmarmelader? Kig med når forfatter og fødevarekandidat Michael René kaster sig over en smagsevaluering og profilering af appelsinmarmelade sammen med Søndagsavisen og kandidat i human ernæring og husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen.

Praktisk er forsøget udført som en blindtest, hvor appelsinmarmeladen er hældt ud de respektive glasemballager og hældt op i en række plastikbægre. Alle prøverne er nummereret på forhånd og derefter har dommerne individuelt smagt, evalueret og nedskrevet alle noter og givet point for hvert produkt inden konklusionerne præsenteres for Søndagsavisens forbrugerredaktør Stine Daugaard.

De forskellige appelsinmarmelader, der er testet er fra følgende producenter: Toms, Carletti, Den Gamle fabrik, Rema1000, Løgismose, Fynbo og Änglamark appelsinmarmelade. Søndagsavisen s. 12, d. 13. – 15. nov. 2015, se også webudgaven her >>

Sondagsavisen

Læs mere om smagsprofilering af appelsinmarmelader i vores leksikon >>

.

.

Spiser du den rigtige appelsinmarmelade?

Appelsinmarmelade har en karakteristisk bitter smag fra appelsinskallerne og den tilbageværende pulp under appelsinskallen. En god appelsinmarmelade formår at bringe en god appelsinflavour frem, med en solid undertone af bitterhed og sødme. Appelsinmarmelade bør også have appelsinskaller i en god beskæring, så oplevelsen af appelsinflavour fuldendes.

De otte produkter, der blev testet overrasker positivt med en stor variation rent smagsmæssigt. Der er varianter, som vil være gode til børnene, men også varianter, der vil egne sig til dem, der bedre kan lide en skarpere bitter tone i smag og sanseindtryk, når appelsinmarmeladen fortæres. Surhedsgraden varierer også en del, og det kan godt smages, at der i flere produkter er kredset om de sanselige indtryk.

stop_madspild

Annonce: Klik og se udvalget af nedsatte Økologiske varer >>

error: